Αναμφίβολα, οι Ιαπωνέζες είναι πολύ όμορφες γυναίκες. Το μυστικό της ομορφιάς τους είναι ένα «φάρμακο» το οποίο χρησιμοποιούν εδώ και αιώνες και απολαμβάνουν τα πλεονεκτήματά του και αυτό δεν είναι άλλο από το ρύζι.

Όταν πρόκειται για αναζωογόνηση του δέρματος, το ρύζι κάνει πραγματικά θαύματα. 

Είναι άφθονο σε λινολεϊκό οξύ και σκουαλένιο, τα οποία είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά που διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου, το οποίο επιβραδύνει σημαντικά την εμφάνιση των ρυτίδων.

Το ρύζι σε γενικές γραμμές είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε και γάμμα ορυζανόλη, γνωστή για την ικανότητά της να προστατεύει την καρδιά και να μειώνει την χοληστερόλη. Επιπλέον, το ρύζι περιέχει επίσης σκουαλένιο, που προστατεύει το δέρμα από τις βλαβερές συνέπειες των ακτίνων του ήλιου.

Δοκιμάστε μια παλιά ιαπωνική συνταγή, η οποία θα «μαλακώσει» τις ρυτίδες σας και θα σας δώσει μια τέλεια επιδερμίδα!

Αυτή η μάσκα θα κάνει το δέρμα σας υγιές και ενυδατωμένο.
Δοκιμάστε αυτή την καταπληκτική μάσκα και δείτε μόνοι σας τα αποτελέσματά της!
Συνταγή ιαπωνικής μάσκας από ρύζι

Συστατικά:
3 κουταλιές της σούπας ρύζι,
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλιά της σούπας γάλα

Μέθοδος παρασκευής
Βράζουμε το ρύζι και το στραγγίζουμε, αλλά κρατάμε το νερό το οποίο έχουμε βράσει. Το νερόρυζο έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Ενυδατώνει το δέρμα και διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος, βοηθά στην αφαίρεση ρυτίδων και μειώνει τη φλεγμονή.
Αναμείξτε μια κουταλιά της σούπας ζεστό γάλα με το ρύζι και προσθέστε μια κουταλιά μέλι.

Χρήση
Καθαρίστε το δέρμα σας, απλώστε τη μάσκα και αφήστε την να στεγνώσει μόνη της στο πρόσωπο σας. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε με το νερό στο οποίο έχετε μαγειρέψει το ρύζι.
Θα πρέπει να επαναλαμβάνετε αυτή τη θεραπεία, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα για να επιτύχετε τα καλύτερα αποτελέσματα.

Προσοχή: Ρωτήστε το γιατρό σας εαν έχετε αλλεργία σε κάποιο συστατικό