Το καθαρό, ενυδατωμένο πρόσωπο είναι το νούμερο ένα μυστικό ομορφιάς. Όσα luxury προϊόντα μακιγιάζ κι αν αγοράσουμε, όσα make up tutorials και αν αντιγράψουμε, η φρεσκάδα και η υφή του υγιούς δέρματος δεν αντικαθίσταται από κανένα προϊόν.

Ας δούμε λοιπόν όσα κάνουμε λάθος στο καθαρισμό του προσώπου μας:

Λάθος 1: Δεν γίνεται πρωί-βράδυ

Κάποιες από εμάς κάνουν καθαρισμό μόλις ξυπνούν το πρωί και λίγο πριν βάλουν την ενυδατική τους, ενώ άλλες τελειώνουν με ένα σαπουνάκι καθαρισμού το βραδινό τους ντεμακιγιάζ. Για να δούμε πραγματική αλλαγή όμως στην όψη και τη ποιότητα του δέρματός μας, η διαδικασία πρέπει να επαναλαμβάνεται πρωί-βράδυ απαραιτήτως.

Λάθος 2: Δεν πλένουμε τα χέρια μας

Μεταξύ μας, πόσες φορές έχεις γυρίσει αργά από τη δουλειά και η πρώτη σου κίνηση είναι να πλύνεις το πρόσωπό σου για να αφαιρέσεις τα υπολείμματα make up και σκόνης από πάνω σου; Εγω πολλές, και είναι λάθος. Πρέπει αρχικά να πλένουμε πολύ καλά τα χέρια μας και μετά να προχωράμε στον καθαρισμό του προσώπου, για να μη μεταφέρουμε στην επιδερμίδα μας τυχόν βακτήρια και βρωμιά.

Λάθος 3: Η θερμοκρασία του νερού

Πολλές φορές, θέλοντας να ανοίξουμε τους πόρους μας και να κάνουμε έναν βαθύτερο καθαρισμό, χρησιμοποιούμε πολύ ζεστό νερό, το οποίο όμως, όπως και το πολύ κρύο, βλάπτουν την υγεία του δέρματος. Φρόντισε από εδώ και στο εξής να πλένεις το πρόσωπό σου με χλιαρό νερό.

Λάθος 4: Η χρήση της πετσέτας

Αν μετά από το καθαρισμό του προσώπου σου συνηθίζεις να τρίβεις το πρόσωπό σου με μία πετσέτα για να απορροφήσει το νερό, τότε ξανασκέψου το. Το δέρμα δεν χρειάζεται τρίψιμο, αλλά ταμπονάρισμα με τη πετσέτα. Επίσης, η αθώα σου πετσετούλα μπορεί να είναι εστία μικροβίων και καλό θα ήταν να την αλλάζεις καθημερινά, ή να χρησιμοποιείς χαρτί (ιδανικό για πρόσωπο) για να στεγνώνεις το πρόσωπό σου.

Λάθος 5: Το λάθος προϊόν

Σύμφωνα με τους δερματολόγους ένα cleaning gel είναι ιδανικό για τα περισσότερα είδη δέρματος, οπότε προτίμησε αυτή την υφή. Στο σημείο αυτό να σου πούμε ότι αν από κάπου θες να κάνεις οικονομίες, αυτό δεν είναι το κατάλληλο προιόν. Προμηθεύσου κάποιο φαρμακευτικό σαπουνάκι και βεβαιώσου ότι ταιριάζει στις ανάγκες της επιδερμίδας σου.