Το άρωμα είναι ένα ξεχωριστό προϊόν ομορφιάς. Μάλιστα πολλές γυναίκες δεν φεύγουν ποτέ από το σπίτι χωρίς να αρωματιστούν.

Αν είσαι κι εσύ μια από εκείνες, σίγουρα θα σε απασχολούν κάποια βασικά ερωτήματα: Σε ποιες περιοχές πρέπει να ψεκάζεις το άρωμά σου; Πώς να δώσεις παράταση στη διάρκεια της μυρωδιάς του;

Παρακάτω θα βρεις χρήσιμα tips για την εφαρμογή του αγαπημένου σου αρώματος.

Ψέκασε το άρωμα σε στρατηγικά σημεία

Η Coco Chanel είχε συμβουλέψει να φοράμε άρωμα σε όλα τα μέρη που θέλουμε να μας φιλήσουν. Και αυτό είναι πράγματι μια πολύ ωραία συμβουλή. Ψέκασε το άρωμα σε απόσταση 10 έως 20 cm από το δέρμα, σε κάθε σημείο παλμού του σώματός σου: η θερμότητα που εκπέμπεται από αυτό θα δεκαπλασιάσει τη διάχυσή του.

Τα σημεία αυτά είναι: στην άκρη του λαιμού (και στις δύο πλευρές), στη βάση του αυτιού, στη γραμμή των μαλλιών, στην κοιλότητα του στήθους, στους καρπούς των χεριών, στην εσωτερική πλευρά των αγκώνων.

Αν επιθυμείς ακόμα πιο έντονη διάχυση, δημιούργησε ένα σύννεφο αρώματος στον αέρα και πέρασε μέσα από αυτό, για να τυλιχθείς σε ένα φίνο πέπλο αρώματος.

Εστίασε σε παραλλαγές του αγαπημένου σου αρώματος

Πολλές εταιρείες συμπληρώνουν το άρωμα με το αντίστοιχο σαπούνι, λοσιόν σώματος, ενυδατική κρέμα, hair mist, ακόμα και αποσμητικό. Με τον τρόπο αυτό ενισχύεις την ένταση και τη διάρκεια του αρώματός σου.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Rosie HW (@rosiehw)

Ψέκαζε το άρωμά σου σε καλά ενυδατωμένο δέρμα

Τα μόρια του αρώματος προσκολλώνται στο ενυδατικό προϊόν, επομένως το άρωμα διαρκεί περισσότερο όλη την ημέρα.

Μην τρίβεις το άρωμά σου

Το πρώτο αντανακλαστικό όταν δοκιμάζουμε ένα άρωμα είναι να το ψεκάσουμε στους καρπούς μας και μετά να τους τρίψουμε μαζί για να απλώσουμε το άρωμα. Πρόκειται όμως για μια πολύ λανθασμένη κίνηση. Η τριβή που δημιουργείται θερμαίνει το δέρμα, το οποίο παράγει φυσικά ένζυμα που τροποποιούν την εξέλιξη του αρώματος.