Εκτός, φυσικά, από το καθημερινό βούρτσισμα των δοντιών, υπάρχουν διάφορες συμβουλές και tips για να διατηρήσετε λευκό το χαμόγελό σας.

Αρχικά ο χρόνος βουρτίσματος των δοντιών σας θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 2 λεπτά και 2 φορές την ημέρα! Το να τα βουρτσίζετε για λίγα δευτερόλεπτα όπως κάνουν αρκετοί, δεν είναι σωστό ούτε αποτελεσματικό.

Αποφύγετε τροφές οι οποίες λεκιάζουν τα δόντια

Οι πιο… επικίνδυνες τροφές για το λευκό της οδοντοστοιχίας είναι το κόκκινο κρασί, ο καφές και το τσάι. Αν δεν μπορείτε να αποφύγετε τον καφέ, προτιμήστε κρύο αντί για ζεστό.

Ακόμα ένα χρήσιμο tip είναι να κάνετε μπουκώματα αμέσως μετά από κάθε γεύμα, με νερό

Με τον τρόπο αυτό, απομακρύνονται τυχόν υπολείμματα από τροφές, οι οποίες φυσικά μακροπρόθεσμα δεν καταστρέφουν μόνο το χρώμα αλλά και την υγεία των δοντιών.

Φτιάξε μόνη σου μείγμα για λεύκανση δοντιών

Φτιάξε μόνη σου ένα μείγμα από αλάτι και λεμόνι. Πάρε λίγο αλάτι και πρόσθεσε σε αυτό μερικές σταγόνες λεμονιού μέχρι να γίνει πάστα. Τοποθέτησε το μείγμα στα δόντια σου και περίμενε μέχρι να δράσει αλλά όχι περισσότερο από μισό λεπτό!

Φυσική λεύκανση

Βούρτσισε τα δόντια σου με μαγειρική σόδα. «Βούτηξε» την βρεγμένη οδοντόκρεμα σου σε ένα μπολάκι με μαγειρική σόδα και βούρτσισε απαλά τα δόντια σου. Αμέσως το χρώμα τους θα ανοίξει έναν τόνο και θα γίνουν πιο λαμπερά όσο ποτέ! Χρησιμοποίησε αυτή την τεχνική μία φορά την βδομάδα και όχι περισσότερο για να μην καταστρέψεις το σμάλτο των δοντιών