Στη δημοσιότητα η skincare routine της Jackie Kennedy από το 1963

Στη δημοσιότητα η skincare routine της Jackie Kennedy από το 1963

 

Πριν από λίγες μέρες, το Museum of Makeup της Νέας Υόρκης δημοσίευσε μια συνταγή ομορφιάς της Jackie Kennedy, που της είχε γράψει ο γιατρός της το 1963. 

Πίσω από την αψεγάδιαστη επιδερμίδα της κρυβόταν ο διάσημος Ούγγρος δερματολόγος, Erno Laszlo, το πελατολόγιο του οποίου περιελάμβανε κι άλλα σπουδαία ονόματα της εποχής, όπως εκείνο της Marilyn Monroe και της Audrey Hepburn. 

Η συνταγή έχει συνταχθεί την 1η Μαΐου 1963, έξι μήνες δηλαδή πριν το θάνατο του προέδρου. «Αυτό το έγγραφο είναι ένα ιστορικό διαμάντι», λέει ο Doreen Bloch, συνιδρυτής και εκτελεστικός διευθυντής του Makeup Museum. 


Ο δερματολόγος συμβουλεύει την Jackie να χρησιμοποιεί τονωτική λοσιόν προσώπου στις μασχάλες της, να καταναλώνει μια διατροφή πλούσια σε ψάρι και να μη φορά καπέλο «γιατί ο ήλιος είναι καλός για εκείνη, και δεν θα πρέπει να φοβάται τις καφέ κηλίδες, αφού θα τις εξαφανίσει το φθινόπωρο». 

Για το πρωί, τη συμβουλεύει να χρησιμοποιεί δύο προϊόντα: Την απολεπιστική λοσιόν Erno Laszlo Light Controlling Lotion, την οποία θα πρέπει να την εφαρμόζει τόσο στο πρόσωπο, όσο και στις μασχάλες και το pre-cleansing έλαιο Erno Laszlo Phelityl Oil, το οποίο θα πρέπει να εφαρμόζει στα άκρα της. Στο έγγραφο τονίζεται και το πόσο σημαντικό είναι να μην χρησιμοποιεί περισσότερα έλαια και κρέμες στο πρόσωπό της, απ' όσα της έχει πει. «Διαφορετικά, τα εξογκώματα δεν θα εξαφανιστούν ποτέ, και θα εμφανιστούν ξανά μαύρα στίγματα και σπυράκια».

Στο τέλος, ο δερματολόγος φέρεται να δίνει συμβουλές περιποίησης και για τον πρόεδρο John F. Kennedy. Πιο συγκεκριμένα, συμβουλεύει την Jackie να εφαρμόζει στην πλάτη του το Phelityl Oil για να μειωθεί η ακμή στην πλάτη του. «Είναι τόσο ξηρή και έχει ακμή, γιατί πρέπει να κάνει τέσσερα μπάνια τη μέρα», αναφέρει.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top