Τι κρέμα ματιών να επιλέξεις ανάλογα με τις ανάγκες σου;

Τι κρέμα ματιών να επιλέξεις ανάλογα με τις ανάγκες σου;

Επιλέγοντας μια κρέμα ματιών που δεν ταιριάζει στο δέρμα σου θα μπορούσε να σου κάνει περισσότερο κακό παρά καλό, προκαλώντας ξηρότητα, ερεθισμό ακόμη και φλεγμονή, με αποτέλεσμα όλα αυτά να επιταχύνουν τη διαδικασία της γήρανσης.

Αν έχεις λιπαρό δέρμα με τάσεις ακμής, οι βαριές κρέμες πιθανότατα δεν είναι για εσένα, ενώ αν έχεις ξηρό δέρμα μπορεί να χρειάζεσαι ακριβώς αυτές.

Παραδόξως, η υφή της κρέμας είναι επίσης μια σημαντική παράμετρος: Η Dr Peredo λέει πως στις γυναίκες που ζουν σε θερμά, υγρά κλίματα ταιριάζει περισσότερο η σύνθεση τζελ, ενώ ένας ξηρός χειμώνας απαιτεί μια πιο πλούσια, κρεμώδη σύσταση. Πολλές φόρμουλες περιέχουν ρετινόλη, κάτι που ακούγεται καλό, με την προϋπόθεση πως το δέρμα σου δεν είναι ευαίσθητο.Η ρετινόλη είναι ένα ισχυρό αντιγηραντικό συστατικό που μπορεί να προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα στο λεπτό, ευαίσθητο δέρμα… που είναι ακριβώς ο τύπος του δέρματος που έχουμε γύρω από τα μάτια.

Εκτός κι αν το δέρμα σου είναι ανθεκτικό, θα πρέπει να ψάχνεις για συστατικά που προσφέρουν ελαφριά ενυδάτωση.

Η δρ Peredo προτείνει συστατικά όπως η γλυκερίνη, το υαλουρονικό οξύ, σκουαλένιο, διμεθικόνη και φυτικά έλαια. Τα πιο παχιά συστατικά όπως βούτυρο καριτέ και βαζελίνη καλύτερα να τα χρησιμοποιούν γυναίκες που έχουν πραγματικά ανάγκη για εντατική φροντίδα.

Τέλος ψάξε μια κρέμα ματιών που να βρίσκεται σε σωληνάριο ή σε ντισπένσερ και όχι σε βάζο. «Όταν βυθίζεις το δάχτυλό σου μέσα στο βάζο μπορεί να αναπτυχθούν βακτήρια και να μολυνθεί το προϊόν» προειδοποιεί η Dr Peredo.


Scroll To Top