Τι πρέπει να προσέχετε όταν αγοράζετε κρέμες

Τι πρέπει να προσέχετε όταν αγοράζετε κρέμες

Η εμφάνιση του δέρματός μας καθορίζει σε μεγάλο βαθμό και το πώς νιώθουμε για εμάς. Το καλό στην περίπτωση του δέρματος είναι ότι μας δίνει αρκετά μηνύματα καθώς μεγαλώνουμε για το πόσο σφριγηλοί και υγιείς είμαστε, με αποτέλεσμα να μπορούμε να προλάβουμε ορισμένα προβλήματα προτού εμφανιστούν ή να επιχειρούμε τη επανόρθωση των ζημιών που έχει υποστεί.

Το θέμα είναι να μπορούμε να ξεχωρίζουμε τα προϊόντα που όντως βοηθούν το δέρμα μας από εκείνα που απλώς ξοδεύουν την τσέπη μας.

Ξεκινήστε λοιπόν, επιλέγοντας ένα προϊόν που θα αναγράφει ξεκάθαρα τα «ενεργά συστατικά» του, το ποσοστό συγκέντρωσής τους, την ισχύ τους, αλλά και την ικανότητά τους να διαπερνούν το δέρμα.
Οι βιταμίνες και τα συμπληρώματα, είτε πρόκειται για κρέμες και λοσιόν, είτε για σκευάσματα που πίνονται, για να προσφέρουν πραγματικά κάτι στο δέρμα θα πρέπει να έχουν περιεκτικότητα τουλάχιστον 1 προς 10 (π.χ. 1 mg βιταμίνης για κάθε 10 ml κρέμας).Στην αρχή, καλό θα ήταν να δοκιμάσετε κάποιες αξιόπιστες μάρκες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα φανταχτερά προϊόντα με τις υψηλές τιμές προσφέρουν πάντα εγγυημένο αποτέλεσμα.

Την επόμενη φορά που θα βρεθείτε μπροστά στο ράφι με τα καλλυντικά, φροντίστε να διαβάσετε πρώτα την ετικέτα τους, έχοντας στο νου σας την παρακάτω λίστα συστατικών (και των παράγωγών τους), τα οποία μπορούν να επιφέρουν σημαντική βελτίωση στο δέρμα και φροντίδα με πλήρη επιστημονική εξασφάλιση:

- Βιταμίνη C
- Βιταμίνη E
- Βιταμίνη A (ρετινοειδή)
- Βιταμίνη B3 (νιασίνη, νικοτιναμίδιο)
- Βιταμίνη B5 (παντοθενικό οξύ, πανθενόλη)
- Συνένζυμο Q10
- Α-Λιποϊκό οξύ
- Φερουλικό οξύ


Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!


Scroll To Top