Η μόρφωση, ο προσωπικός θησαυρός κάθε ανθρώπου παραμένει άπιαστο όνειρο για 76 εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο! Για να καταπολεμήσει τον αναλφαβητισμό των νεαρών γυναικών, η Lancôme με το πρωτοποριακό πρόγραμμα Write Her Future, αλλάζει τα δεδομένα με μοναδικές δράσεις υπέρ των γυναικών!
Από τη στιγμή της ίδρυσής της, το 1935, η Lancôme προσφέρει σε κάθε γυναίκα τη δυνατότητα να ανθίσει, ανεξάρτητα από την ηλικία ή το χρώμα του δέρματός της μέσα από επιστημονικές έρευνες και τα πιο καινοτόμα προϊόντα. Μέσα στην πορεία αυτών των 83 ετών, ενσαρκώνει ένα όραμα αισιοδοξίας εμπνευσμένο από την ίδια τη ζωή. Γιατί η ομορφιά ξεκινά από την ευτυχία. Γιατί η ευτυχία δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς την ελευθερία έκφρασης. Γιατί η προσωπική έκφραση και η αυτοεκπλήρωση δεν συνάδουν με τον αναλφαβητισμό. Για όλους αυτούς τους λόγους, η Lancôme δεσμεύτηκε στην καταπολέμηση του αναλφαβητισμού, το οποίο πλήττει και στον σύγχρονο κόσμο, εκατομμύρια γυναίκες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ένα άγνωστο, δυσμενές φαινόμενο
Ο αναλφαβητισμός είναι ένα σχετικά, άγνωστο φαινόμενο στη σύγχρονη κοινωνία. Αφορά άτομα που δεν μπορούν να διαβάσουν ή να γράψουν, με κυρίους πρωταγωνιστές τις γυναίκες. Νεαρές γυναίκες, οι οποίες εξαιτίας οικονομικών δυσχερειών ή κοινωνικού status αναγκάζονται να εγκαταλείψουν το σχολείο ή και να μην φοιτήσουν ποτέ! Αποτέλεσμα του αναλφαβητισμού είναι και ο λειτουργικός αναλφαβητισμός.
Σε αυτήν την περίπτωση, τα άτομα διαθέτουν βασικές δεξιότητες ανάγνωσης και γραφής, στοιχεία όμως που δεν επαρκούν για την εκτέλεση βασικών, καθημερινών εργασιών, όπως τη συμπλήρωση ενός κρατικού εντύπου, την κατανόηση κάποιου εγχειριδίου χρήσης ή απλά, τη βοήθεια των παιδιών στις σχολικές τους δραστηριότητες.
Στην πραγματικότητα, ο λειτουργικός αναλφαβητισμός επηρεάζει τις γυναίκες και σε πολλές ανεπτυγμένες χώρες:

* Στην Αγγλία, το 18,8% των νεαρών γυναικών είναι αναλφάβητες
* Στη Γαλλία, το ποσοστό φθάνει στο 12%

* Στις ΗΠΑ, το 7,7%


Η δράση της Lancôme φέρνει στο φως το πρόβλημα

Το Write Her Future δεν είναι απλώς ένα φιλανθρωπικό πρόγραμμα. Πέραν της πρακτικής πτυχής του που αφορά στον αλφαβητισμό, στοχεύει στην αφύπνιση των ανθρώπων αναφορικά με το παγκόσμιο αυτό φαινόμενο που παραμένει, σε μεγάλο βαθμό, άγνωστο. Διεκδικεί το δικαίωμα κάθε γυναίκας στη μόρφωση, το δικαίωμα κάθε γυναίκας να γίνει η καλύτερη εκδοχή του εαυτού της.
Σε συνεργασία με τη ΜΚΟ Care, η Lancôme μέσα σε 5 χρόνια έχει χορηγήσει 2 εκ. ευρώ και έχει βοηθήσει χιλιάδες γυναίκες, συνεχίζοντας την προσπάθεια της ακατάπαυστα. Με πρέσβειρες διάσημα ονόματα, όπως οι Τζούλια Ρόμπερτς, Κέιτ Γουίνσλετ, Πενέλοπε Κρουζ, Λίλι Κόλινς, Ιζαμπέλα Ροσελίνι, Τέιλορ Χιλ, Lupita Nyong’o και ειδικούς όπως η Lisa Eldridge και φίλους της Lancôme, όπως οι φωτογράφοι Mert Alas & Marcus Piggott, Alexi Lubomirski και άλλοι, καθώς και οι εργαζόμενοι της μάρκας, έγιναν τα πρώτα μέλη μιας κοινότητας που δημιουργήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όχι μόνο. Εδώ, αλλού και παντού!
Στο διαδίκτυο, αλλά και στην πραγματική ζωή, ένα χέρι απλωμένο από τα βάθη της καρδιάς μας νικά τον αναλφαβητισμό! Γράφοντας το όνομά μας, δίνουμε σε μια ακόμα νεαρή γυναίκα τη δυνατότητα να γράψει τη δική της ιστορία. Διότι, γνωρίζοντας ανάγνωση και γραφή, έχουμε τη δυνατότητα να εκφραστούμε, να επιλέξουμε το μονοπάτι της ζωής μας, να διαμορφώσουμε το μέλλον μας, και να επηρεάσουμε το μέλλον άλλων ανθρώπων.
Το writeherfuture.com είναι ανοιχτό, καθώς και οι αντίστοιχες σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης


Lancôme & Care: Δραστήρια σύμπραξη – ευτυχής συνύπαρξη!

Η ΜΚΟ Care είναι ένα από τα μεγαλύτερα παγκόσμια, μη πολιτικά, μη θρησκευτικά ανθρώπινα δίκτυα. Με ενεργή δράση από το 1945 και κύριους στόχους την καταπολέμηση της εσχάτης ένδειας, την προστασία τής αξιοπρέπειας των ευάλωτων ανθρώπων, την πρόσβαση στα βασικά δικαιώματα, την προώθηση της κοινωνικής, οικονομικής και περιβαλλοντικής δικαιοσύνης, έχει στηρίξει περισσότερους από 80 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. Δραστηριοποιείται σε 94 χώρες και διαθέτει πάνω από 1.000 προγράμματα σε εξέλιξη.
Η σύμπραξή της με το Write Her Future της Lancôme έχει ήδη αποφέρει καρπούς:
* Από το 2017 υλοποιείται ένα πρώτο πρόγραμμα αλφαβητισμού στο Μαρόκο, όπου η πρόσβαση των μητέρων στην εκπαίδευση τις βοηθά να ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή τους, αλλά και να συμμετέχουν στη σχολική εκπαίδευση των παιδιών τους προάγοντας παράλληλα τις αρχές της ισότητας και της μη χρήσης βίας.
* Από τον Ιανουάριο του 2018, το Write Her Future στη Γουατεμάλα, επιτρέπει στις γυναίκες να έχουν πρόσβαση στην πληροφορία, να γνωρίζουν και να ασκούν τα δικαιώματά τους και να συμμετέχουν ενεργά στη δημόσια ζωή.
* Από τις αρχές του 2018 στη Βόρεια Ταϊλάνδη, οι νεαρές γυναίκες των αυτοχθόνων κοινοτήτων μαθαίνουν να γράφουν και να διαβάζουν αναζητώντας καλύτερες θέσεις εργασίας. Μεταδίδοντας στη συνέχεια τις γνώσεις τους σε άλλες γυναίκες, δημιουργούν έναν ατέρμονα κύκλο υψίστης ωφέλειας.

Κάθε χρόνο, μέσα από την εκστρατεία Write Her Future της Lancôme, θα επωφελούνται όλο και περισσότερες γυναίκες σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Διότι, κάθε φορά που μια νεαρή γυναίκα μαθαίνει να διαβάζει και να γράφει, σημαίνει ότι ακόμα μια γυναίκα έχει αποκτήσει τα μέσα, για να αλλάξει το μέλλον, τόσο το δικό της όσο και αυτό της οικογένειας και της κοινότητάς της.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!