Με το Πάσχα να πλησιάζει και την άνοιξη να έχει μπει για τα καλά είναι ευκαιρία να αναλάβεις ευθύνη απέναντι στον εαυτό σου και να βρεις αυτή την εσωτερική ελπιδοφόρα παρακίνηση με στόχο μία αλλαγή τρόπου ζωής προς μία γενικευμένη σωματική και πνευματική ευεξία.

Η αλλαγή τρόπου ζωής προϋποθέτει αλλαγή συνηθειών .. ίσως να έχεις προσπαθήσει πολλές φορές στο παρελθόν και να μην τα έχεις καταφέρει. Αποτέλεσμα είναι να νιώθεις απογοήτευση και εν τέλει να δημιουργείται φαύλος κύκλος …  Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι καθόλου εύκολο να πετύχεις μόνος (μόνη) αλλαγή συνηθειών.

Ένας τρόπος είναι να ζητήσεις την υποστήριξη από έναν επαγγελματία coach. Αυτό μπορεί να σε δυναμώσει και να δημιουργήσει τις συνθήκες προς μία ουσιαστική και πραγματική μεταμόρφωση εαυτού και ζωής.

Τι είναι όμως το αυτό που ονομάζουμε Coaching;

Το «Coaching … είναι η σύμπραξη σε μία προκλητική και δημιουργική διαδικασία σκέψης που εμπνέει τους συνεργάτες να μεγιστοποιήσουν τις προσωπικές και επαγγελματικές τους δυνατότητες» (1). Με άλλα λόγια, μία επιτυχημένη σχέση coaching είναι μια συνεργασία μεταξύ coach και coachee η οποία παίρνει μορφή δομημένης συζήτησης με αρχή, μέση και τέλος και κατά την διάρκεια της οποίας γίνεται χρήση συγκεκριμένων εργαλείων και μεθόδων που δρουν καταλυτικά. Το coaching διαφέρει από άλλες συγγενείς μεθόδους αυτό-βελτίωσης. Δεν είναι ψυχοθεραπεία, καθώς η τελευταία εξετάζει το παρελθόν και σκοπός της είναι να διορθώσει, ενώ, αντιθέτως, το coaching εστιάζει στα θετικά του παρόντος, θέτει ρεαλιστικούς στόχους και σε αναπτύσσει προς την δράση. Το coaching διαφέρει επίσης από το counseling και την εκπαίδευση, με την κλασσική έννοια, διότι ο coach δεν μεταφέρει γνώσεις, αφήνει το πεδίο ελεύθερο και εστιάζει στην εσωτερική δύναμη του coachee και στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων του.

Το πρώτο βήμα προς την αλλαγή είναι η επίγνωση. Πολλές φορές η επίγνωση δημιουργείται σε μία στιγμή – στο coaching την ονομάζουμε ΑΗΑ στιγμή και ως τέτοια είναι ικανή να προκαλέσει αλλαγή και να είναι η αρχή για «ξεκόλλημα». Για να προκληθεί η επίγνωση και ίσως και η AHA στιγμή, ένας καλός coach χρησιμοποιεί συγκεκριμένα μοντέλα και εργαλεία. Ένα απ’αυτά είναι το μοντέλο feel το οποίο όταν χρησιμοποιηθεί καλά μπορεί να γεννήσει πνευματική και σωματική επίγνωση μέσω της ενσυνειδητότητας που δημιουργεί. To feel ξετυλίγεται γύρω από τέσσερα ρευστά στάδια. Ξεκινάμε εστιάζοντας σε μία συγκεκριμένη σκέψη, σωματική αίσθηση ή συναίσθημα (Focus). Αν θέλαμε να δώσουμε μία εικόνα στην εστίαση θα λέγαμε ότι είναι σαν ένας φακός ο οποίος έρχεται να μεγεθύνει ένα συγκεκριμένο σημείο. Στη συνέχεια προσκαλούμε τον coachee με διερευνητικές ερωτήσεις να αφήσει το νου και τις αισθήσεις του να εξερευνήσουν με περιέργεια ότι συμβαίνει αναλύοντας τις πληροφορίες που προκύπτουν όπως ένα μικρό παιδί με κάτι καινούργιο (Explore). Το επόμενο στάδιο είναι να αγκαλιάσουμε με προσοχή και καλή πρόθεση οτιδήποτε συμβαίνει, καλό ή κακό (Embrace). Τέλος καλούμαστε να απαγκιστρωθούμε («ξεκολλήσουμε») από ότι έχει προκύψει, καλό ή κακό (Let go) (2). Κάνοντας χρήση του εργαλείου αυτού και με την πρακτική απλών ασκήσεων διαλογισμού και mindfulness, μαθαίνουμε με επίγνωση να εστιάζουμε στο παρόν και να εκτελούμε συνειδητά τις καθημερινές μας συνήθειες. Η αλλαγή στις συνήθειες φαίνεται πιο εφικτή.

Η αλήθεια είναι ότι στη διαδικασία της αλλαγής πολλοί coaches νιώθουν ότι σκοντάφτουν σε μία αντίθετη δύναμη, στις λεγόμενες «περιοριστικές πεποιθήσεις» που εμποδίζουν την πραγματική αλλαγή, αυτή δηλαδή που διαρκεί στον χρόνο. Είναι η λεγόμενη «ανοσία στην αλλαγή» όπως έχει χαρακτηριστικά βαπτισθεί από τον Robert Kegan και για την καταπολέμηση της οποίας ο τελευταίος εφηύρε το μοντέλο «ανοσία στην αλλαγή». Πράγματι, πολλές φορές μεταξύ του αποφασίζω να κάνω κάτι και κάνω πραγματικά κάτι υπάρχει ένα πολύ μεγάλο κενό (3). Το κενό αυτό είναι που καλείται ο coach να καλύψει και να οδηγήσει τον coachee στην αλήθεια του, την φωνή που τον κρατάει πίσω.

Αυτή η εσωτερική φωνή που ενίοτε σε κρατάει πίσω είναι και αυτή που μπορεί να οδηγήσει τελικά και στην αλλαγή, στη μεταμόρφωση που απαντάει στην πραγματική ανάγκη ότι «κάτι πρέπει να γίνει».  

Τι σημαίνει όμως τελικά αλλαγή εαυτού; Στην αρχή είναι μία «πολύ χαλαρή αίσθηση, μία σιγανή εσωτερική φωνή που ψιθυρίζει μέσα σας, ίσα ίσα που ακούγεται, … λίγο ασαφής, … σαν ένα μακρινό τραγούδι, ένα ποίημα .. σαν όνειρο, μία εικόνα. Σιγά σιγά το ασυνείδητο θα επικοινωνεί με το συνειδητό …. και μαθαίνετε πως να κτίσετε αυτή τη γέφυρα μεταξύ του ασυνείδητου και του συνειδητού, προκειμένου το είναι σας να δώσει οδηγίες .. προς τα που να πάτε, χωρίς να χρειάζεται να ανέβετε μία απότομη σκάλα, ώστε να γίνετε ο καθοδηγητής του εαυτού σας, να βρείτε το δικό σας φως» (4). Αυτή η γλαφυρή περιγραφή του Osho μπορεί να προσαρμοστεί και σε μία πιο πρακτική έννοια της αλλαγής εαυτού, αυτής που υποδηλώνει ότι έχουμε πάρει την κατάσταση στα χέρια μας, ότι έχουμε πρόθεση αλλαγής, ότι τολμάμε να βγούμε έξω από το προστατευμένο περιβάλλον μας και προσπαθούμε να καταφέρουμε κάτι που για εμάς αξίζει. Ήρθε επιτέλους λοιπόν η ώρα, αυτή της άνοιξης, που προκαλεί αυτή την ελπίδα και την επιθυμία να βγούμε από το προστατευμένο καβούκι μας προς μία ανάταση του εαυτού μας.

(1)    www.icfgreece.org
(2)    Οδηγός Coaching, Α. Δερλώπας, Μ. Παυλάκης
(3)    «An Evening with Robert Kegan and Immunity to Change» YouTube
(4)    «The Book of Wisdom: The Heart of Tibetan Buddhism». Osho

 

Από την Health Coach, Ιζαμπέλ Ραζή

www.isabellerazis.com

www.instagram.com/isabellerazis

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!