Υπάρχει ένα γαλλικό γλυκό που έχει ξετρελάνει τους χρήστες των social media το τελευταίο διάστημα και δεν είναι άλλο από την κρεμ μπρουλέ. Κι αν νομίζατε ότι ανήκει στις δύσκολες συνταγές, ο μάγειρας που θα δείτε παρακάτω μας διαψεύδει. Αφού φτιάχνει κρεμ μπρουλέ με παγωτό και δύο ακόμα υλικά!

Δοκιμάσαμε ολόκληρη τη συνταγή που υπάρχει στο bhg.com και είναι πραγματικά πολύ εύκολη στην ετοιμασία της!

 

Υλικά για 1 κρεμ μπρουλέ (διπλασιάστε για κάθε μια επιπλέον):

 

  –  μισή κούπα παγωτό
  – έναν κρόκο αβγού
  – 1 κ.σ. ζάχαρη

Προετοιμασία:

 Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160 βαθμούς. Βάλετε το παγωτό σε ένα μπολ που είναι ασφαλές να μπει στον φούρνο μικροκυμάτων, για να το λιώσετε. Αφήστε το για 30 δευτερόλεπτα, ανακατέψτε το παγωτό και βάλτε το ξανά στον φούρνο, ανακατεύοντας κάθε 10-15 δευτερόλεπτα μέχρι να λιώσει εντελώς. Μην το αφήσετε να βράσει σε θερμοκρασία βρασμού.

Στο λιωμένο παγωτό, προσθέστε τον κρόκο και ανακατέψτε το μείγμα με ένα πιρούνι ή σύρμα. Αν φτιάχνετε περισσότερες από μια δόσεις, προσθέστε τους κρόκους έναν έναν, ανακατεύοντας διαρκώς. Βάλτε το μείγμα σε φορμάκι.

Τοποθετήστε το φορμάκι σε ένα ταψί, το οποίο θα γεμίσετε με βραστό νερό μέχρι τη μέση της φόρμας περίπου. Με αυτόν τον τρόπο, το μείγμα θα ψηθεί ομοιόμορφα και θα διατηρήσει την επιθυμητή υγρασία, για να μη βγει ξερό το γλυκό σας.

Αφήστε την κρεμ μπρουλέ να ψηθεί για 40 με 50 λεπτά, μέχρι το πάνω μέρος να αποκτήσει χρυσαφένια απόχρωση.

Μόλις τη βγάλετε από το φούρνο, αφήστε τη να κρυώσει και όταν φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου, τυλίξτε το φορμάκι με μεμβράνη και αφήστε το στο ψυγείο για δύο ώρες.

Για να κάνετε την καραμελένια κρούστα, λιώνετε τη ζάχαρη σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Όταν βλέπετε ότι αρχίζει να λιώνει, ανακατέψτε τη με μια ξύλινη κουτάλα. Μόλις είναι έτοιμη, ρίξτε τη πάνω στην κρεμ μπρουλέ και κουνήστε τη γρήγορα για να πάει παντού, πριν σκληρύνει.

Good Luck!

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!