Η κίνηση και η άσκηση βελτιώνει την υγεία μας… το ξέρεις … και το ξέρω ότι το ξέρεις. Όμως στο ξαναλέω!

Πολλές φορές σου φαίνεται βουνό. Ίσως απλά βάζεις πολύ ψηλά τον πήχη και θέτεις στόχους που είναι υπεράνω της ιδιοσυγκρασίας σου. Εστίασε λοιπόν καλύτερα στην κίνηση που σου ταιριάζει καλύτερα, που σέβεται την αυθεντικότητα σου και που σου δίνει πραγματική χαρά. Με τον τρόπο αυτό θα βελτιωθεί ουσιαστικά η ποιότητα της ζωής σου. Πόσες φορές αποφάσισες να ξεκινήσεις το τρέξιμο, να γραφτείς στο γυμναστήριο με την κολλητή σου ή να βάλεις την γιόγκα στη ζωή σου, αλλά δεν το κράτησες πάνω από δύο εβδομάδες? Μην απογοητεύεσαι, πάντα υπάρχει τρόπος να κινηθείς με εύκολο και ευχάριστο τρόπο. Εστίασε στην κίνηση και μην θεωρείς ότι η άσκηση είναι όλα ή τίποτα!

Ποιες είναι λοιπόν οι εναλλακτικές;

Η προσαρμοσμένη θερμογένεση (σ.σ.: Non-exercise activity thermogenesis), ή απλά η ΝΕΑΤ. Σύμφωνα λοιπόν με τους ειδικούς, τα πλεονεκτήματα της σωματικής δραστηριότητας είναι μεγαλύτερα όταν η άσκηση δεν είναι δομημένη και απλά εντάσσεται στην καθημερινότητα σου. Η ΝΕΑΤ είναι όλη η ενέργεια που καταναλώνεις όταν δεν τρως, δεν κοιμάσαι ή δεν κάνεις δομημένη άσκηση. Με απλά λόγια, πρόκειται για τις θερμίδες που καις μέσω της κίνησης εκτός γυμναστηρίου και σωματικής άσκησης με την στενή έννοια.

Έρευνες έχουν αποκαλύψει ότι με τις απλές καθημερινές δραστηριότητες μπορείς να κάψεις παραπάνω θερμίδες και να διατηρήσεις το επιθυμητό σου βάρος – ή ακόμα και να χάσεις βάρος. Πολλές φορές, όταν εξαντλείσαι στο γυμναστήριο ή στο τρέξιμο, έχεις την τάση να περνάς τον υπόλοιπο χρόνο της ημέρας σου ξαπλωμένη στο καναπέ ή καθισμένη στην πολυθρόνα σου, σε μία προσπάθεια ανάκτησης των δυνάμεων σου. Ενώ, όταν δεν αναλώνεσαι σε εξαντλητικά workout, έχεις πιο πολλή ενέργεια για να κινηθείς στο σπίτι, να περπατήσεις στην δουλειά ή να παρκάρεις το αυτοκίνητο σου πιο μακριά από τον προορισμό σου.

-Άρχισε λοιπόν την ημέρα σου με 5-10 λεπτά απλές ασκήσεις stretching ή yoga. Εναλλακτικά κάνε συχνά διαλείμματα από την δουλειά σου και τεντώσου.

-Αντί να καπνίσεις ένα τσιγάρο, κάνε μερικές απλές ασκήσεις ενδυνάμωσης.

-Αντί να πάρεις το ασανσέρ, ανέβα μερικούς ορόφους, κατέβα μία στάση νωρίτερα από το μετρό.

-Βάλε συγκεκριμένους στόχους, μετρώντας τα βήματα σου (10,000 βήματα/ημέρα θεωρείται το βέλτιστο!) με κάποιες απλές εφαρμογές στο κινητό σου.

-Μετέτρεψε τις παραδοσιακές συνεδριάσεις στη δουλειά σου σε πεζοπορικές συναντήσεις και εν γένει δημιούργησε ευκαιρίες για αυξημένη σωματική δραστηριότητα στο χώρο εργασίας σου.

-Μίλησε στο τηλέφωνο όρθια.

-Προτίμησε μία καρέκλα που να περιστρέφεται προκειμένου να δουλεύεις καλύτερα την πλάτη σου και τους μυς της κοιλιάς σου.

-Χόρεψε στο σπίτι σου μπροστά στον καθρέφτη σου.

-Ασχολήσου με τα φυτά σου στο μπαλκόνι σου ή στο κήπο σου.

-Όσο μαγειρεύεις και περιμένεις πάνω από την κατσαρόλα να γίνει το φαγητό, κάνε μερικά squats.

-Κάνε ασκήσεις για τις γάμπες σου όσο πλένεις τα δόντια σου!

-Με λίγη φαντασία και όρεξη για κίνηση θα έχεις βάλει την κίνηση στη ζωή σου. Σιγά σιγά θα ανακτήσεις την ενέργεια σου και θα δεις την διάθεση σου να βελτιώνεται.

Ταρακούνησε το σώμα σου και θα δεις την διαφορά !

 

Από την Health Coach, Ιζαμπέλ Ραζή

Λίγα λόγια για την Ιζαμπέλ Ραζή:

Η Ιζαμπελ Ραζή δημιουργεί συμμαχίες στο ταξίδι των πελατών της προς την ολοκλήρωση των στόχων τους στο τομέα της Υγείας τους με σκοπό μία Ισορροπημένη, Ευτυχισμένη και Ποιοτική Ζωή. Ως Health Coach, μοιράζεται με πάθος τη μέθοδο που βασίζεται στο τρίπτυχο Ισορροπία-Σύνδεση-Πράξη (BalanceConnectAct) μέσω «one-to-one» συνεδρίων, ομαδικών προγραμμάτων και «retreats» Ευεξίας που φιλοξενεί.

Η Ιζαμπέλ έχει εκπαιδευτεί και πιστοποιηθεί ως Coach Υγείας από τον κορυφαίο οργανισμό των ΗΠΑ, the Institute of Integrative Nutrition. Ήταν αποτέλεσμα πραγματικής ανάγκης, αυθεντικής σύνδεσης με τον εαυτό της, έπειτα από ενδιαφέρουσες αλλαγές καριέρας, Νομική σε πολυεθνικές εταιρείες και Real Estate. Ζει μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας, με την οικογένειά της και τα 3 της παιδιά.

www.isabellerazis.com

www.instagram.com/isabellerazis

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!