Ανακάλυψα την πρακτική των «Πρωινών Σελίδων» κατά την διάρκεια του 1ου lockdown. Η πρακτική αυτή με βοήθησε πολύ να συνειδητοποιήσω κάποιες εσωτερικές δυσλειτουργίες και να λάβω εστιασμένη δράση, η οποία μεταμόρφωσε σε σημαντικό βαθμό την ποιότητα της συναισθηματικής μου υγείας. Έτσι, από καιρού εις καιρόν, όταν νιώθω κάπως εύθραυστη, ένα από τα εργαλεία που χρησιμοποιώ είναι οι «σελίδες μου» …

Σου προτείνω να το δοκιμάσεις και εσύ και εύχομαι ο παρακάτω οδηγός να σε βοηθήσει.

Το πρωί όταν ανοίγεις τα μάτια σου, εκεί κάπου δεν είσαι για λίγα λεπτά μισό-ξύπνιος μισό κοιμισμένος και πολλές από τις αισθήσεις σου δεν βρίσκονται ακόμα σε λήθαργο; Ε λοιπόν, στις στιγμές αυτές έχεις πιο εύκολη πρόσβαση στο υποσυνείδητο σου και στις εσωτερικές σου διεργασίες. Λίγα λεπτά αργότερα, η κατάσταση αυτή εξαφανίζεται. Αν όμως εστιάσεις σε αυτή την τρυφερή διάθεση για λίγη ακόμα ώρα έρχεσαι πιο κοντά στον εσωτερικό σου κόσμο που μπορεί και να σε οδηγήσει ομαλά στον δρόμο της αλλαγής προς την αυθεντικότητα.

Οι Πρωινές Σελίδες αποτυπώνουν δημιουργικά την κατάσταση αυτή. Σου ανοίγουν τα μάτια και σε φέρνουν με έναν μαγικό σχεδόν τρόπο μπροστά στις σκέψεις και τα συναισθήματα σου, αυτά ακόμα που δεν τολμάς να αποκαλύψεις στον εντελώς ξύπνιο σου εαυτό.

Από το προηγούμενο κιόλας βράδυ άφησε στο κομοδίνο σου ένα ημερολόγιο ή τετράδιο και ένα στυλό. Αν προτιμάς διάλεξε έναν άλλο άνετο χώρο του σπιτιού σου που ξέρεις ότι δεν θα σε ενοχλήσει κανείς. Το σημαντικό είναι να μην αφήσεις πολύ χρόνο να κυλήσει από την ώρα που θα ανοίξεις τα μάτια σου το πρωί μέχρι τη στιγμή που θα ξεκινήσεις να γράφεις. Να βρίσκεσαι δηλαδή ακόμα μεταξύ ύπνου και ξύπνιου και … αντί να πιάσεις το κινητό σου να πάρεις γρήγορα το ημερολόγιο σου. Μπορείς να ξεκινήσεις γράφοντας ότι θυμάσαι από τα όνειρα σου. Θυμήσου: αυτός είναι δικός σου προσωπικός χρόνος με τον εαυτό σου και τις λέξεις αυτές που διαμορφώνονται στο μυαλό σου και, απλά, καλείσαι να τις αποτυπώσεις ελεύθερα σε χαρτί. Στην αρχή ίσως να μην σου έρχεται να γράψεις τίποτα ή πολύ λίγες λέξεις, όμως, μέρα με την μέρα θα σου βγαίνουν πιο εύκολα καθώς θα έχεις εξασκήσει το μυαλό σου προς την κατεύθυνση αυτή. Θα στέλνεις ένα δυνατό μήνυμα στο μυαλό σου: είμαι έτοιμος να αποδεχτώ τις υποσυνείδητες σκέψεις και τα συναισθήματα μου και είμαι συμφιλιωμένος με την διαδικασία αυτή και με ότι αποκαλυφθεί. Σιγά, σιγά, θα αποκτήσεις μία βαθιά και άμεση σχέση με τον εσωτερικό σου κόσμου.

Στη συνέχεια, μπορείς να γράψεις 10 πράγματα για τα οποία νιώθεις ευγνωμοσύνη από την προηγούμενη ημέρα. Συνήθως το μυαλό εστιάζει σε ότι δεν πάει καλά, στα αρνητικά. Το μυαλό σου συχνά ξεχνά ότι έχεις καλούς φίλους, μία στέγη πάνω από το κεφάλι σου, πολύ φαγητό στην διάθεση σου ή ακόμα ότι έχεις πρόσβαση στην εκπαίδευση, σε μία δουλειά και το σημαντικότερο όλων ότι είσαι ελεύθερος. Πάρε τον χρόνο που χρειάζεσαι να αναγνωρίσεις όλα αυτά τα θετικά και για ότι πήγε καλά την προηγούμενη ημέρα.

Στην επόμενη σελίδα ή, ιδανικά σε δύο σελίδες, γράψε ότι σου περνάει από το μυαλό. Οτιδήποτε ακόμα και αν στην αρχή σου φαίνεται ανούσιο ή ασήμαντο ή και κουτό. Κανείς δεν θα διαβάσει αυτά που γράφεις, άρα μπορείς να τα γράψεις όλα. Δεν υπάρχει λογοκρισία εδώ. Το πιθανότερο είναι να σε εκπλήξει τι μπορεί να βγαίνει από το αθώο σου μυαλό. Γράψε σιγά ή γρήγορα. Βρες τον δικό σου ρυθμό. Ο θυμός ή και οποιοδήποτε άλλο αρνητικό συναίσθημα που τυχόν έρχεσαι να εκφράσεις εδώ θα έμεναν κάπου μπλοκαρισμένα μέσα σου και θα σε εμπόδιζαν να εκφράσεις τον καλύτερο σου εαυτό με θετικό και ελπιδοφόρο τρόπο. Με τις «Πρωινές Σελίδες», θα βγάλεις όλες τις καταπιεσμένες σκέψεις από το σύστημα σου για να μπορέσεις να ζήσεις την ζωή σου και να καταλάβεις ότι τελικά οι σκέψεις σου και τα συναισθήματα σου είναι απλά μέσα σου αλλά δεν σε καθορίζουν καθώς, εν τέλει, ζεις σε μία ροή, με τα καλά και τα κακά, προς μία Ολόψυχη Ζωή που αξίζεις πραγματικά να ζήσεις, χωρίς καμία ντροπή, όπως εξ άλλου αναπτύσσει και η Brene Brown στο βιβλίο της «Ευτυχώς, δεν είμαι τέλειος».

Στη διάρκεια της διαδικασίας, παρατήρησε την αναπνοή σου, το νου σου. Είναι ένα είδος διαλογισμού. Βρες ηρεμία και ότι περνάει από το νου σου βάλτο στο χαρτί.

Οι Πρωινές Σελίδες:

–    είναι πηγή έμπνευσης και βοηθούν για ένα πιο καθαρό μυαλό
–    αναπτύσσουν την δημιουργικότητα και την παραγωγικότητα
–    σε βοηθούν να εκφράσεις τα αρνητικά σου συναισθήματα και να συνδεθείς με τον πραγματικό σου εαυτό και την εσωτερική σου φωνή (συμπεριλαμβανομένων των φόβων σου)
–    σε υποστηρίζουν στη διαχείριση του στρες
–    σε βοηθούν να είσαι παρόν σε αυτό που κάνεις την στιγμή που το κάνεις, να δεις με σαφήνεια ποια κατεύθυνση θέλεις να δώσεις στον εαυτό σου και πως μπορείς να το κάνεις αυτό. που θέλεις να πας και πως μπορείς να πας.

Καλό γράψιμο λοιπόν και καλή λευτεριά!

Από την Health Coach, Ιζαμπέλ Ραζή

www.isabellerazis.com

www.instagram.com/isabellerazis

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!