Από την ημέρα που ξέσπασε η πανδημία πολλά άλλαξαν στις ζωές μας. Όλοι ελπίζαμε σε ένα εμβόλιο που θα νικούσε αυτή την πανδημία που έφερε τον θάνατο σε χιλιάδες πολίτες παγκοσμίως. Και να που τα εμβόλια κυκλοφόρησαν και ο κόσμος διχάστηκε. Με αφορμή τον εμβολιασμό κατά του κορωνοιού, ας θυμηθούμε ποιοι stars έχουν εκφράσει ανοιχτά την αντίθεσή του στον εμβολιασμό κι όχι μόνο κατά του Covid.

Robert De Niro

Ο ηθοποιός έχει έναν γιο με αυτισμό και έχει συμμετάσχει σε αντιεμβολιαστικό συνέδριο και υποστήριξε τον Robert F. Kennedy Jr. λέγοντας ότι συμφωνεί 100% μαζί του. Μιλάμε για απόψεις που δεν μπορούν να υποστηριχτούν με επιχειρήματα και έρευνες.

Jim Carrey

Ο ηθοποιός δεν είναι αντίθετος με τα εμβόλια, αλλά με τη θειομερσάλη, μία ουσία που περιέχει υδράργυρο και προστέθηκε στα εμβόλια τη δεκαετία του ’30 για να αποτρέψει μόλυνση από επιβλαβή μικρόβια. Οι γιατροί φυσικά υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει καμία επιστημονική βάση σε αυτά που λέει ο Jim Carrey.

Jenny McCarthy

Η γνωστή ηθοποιός, και πρώην σύντροφος του Jim Carrey, θεωρείται το κεντρικό πρόσωπο του αντιεμβολιαστικού κινήματος. Αποδίδει τον αυτισμό του γιου της στο παιδικό εμβόλιο ιλαράς-παρωτίτιδας-ερυθράς (MMR), έχει γράψει πολλά βιβλία για αυτό και είναι εδώ και χρόνια σε πόλεμο με την ιατρική κοινότητα. Η McCarthy είναι ο εκπρόσωπος του Generation Rescue, μίας αμφιλεγόμενης οργάνωσης που έχει κατηγορηθεί για διασπορά επικίνδυνης παραπληροφόρησης.

Jessica Biel

Το 2019, η Jessica Biel αγανάκτησε με την υποχρεωτικότητα των παιδικών εμβολιασμών στα σχολεία και συναντήθηκε με τον Robert F. Kennedy Jr., έναν τρομερά αμφιλεγόμενο άνθρωπο, που έχει αποκαλέσει τα εμβόλια «ολοκαύτωμα» και υποστηρίζει ότι η θεραπεία για την ιλαρά είναι η λήψη βιταμίνης Α. Η ίδια ωστόσο προσπάθησε να τα μαζέψει αργότερα, λέγοντας ότι είναι υπέρ των εμβολιασμών, αρκεί να αποφασίζουν οι γονείς.

Alicia Silverstone

Τα καλά νέα είναι ότι το 2014 έγραψε ένα βιβλία για το πώς να έχουμε εμείς τον έλεγχο στη γονιμότητα, την εγκυμοσύνη και τη μητρότητα. Τα κακά νέα είναι ότι πιστεύει ότι δεν υπάρχουν έρευνες για τις αρνητικές επιπτώσεις των παιδικών εμβολίων και ότι υπάρχουν γιατροί που δέχονται κλήσεις από γονείς που τους λένε ότι το παιδί τους δεν είναι πλέον το ίδιο.

Toni Braxton

Άλλη μία ηθοποιός που αποδίδει τον αυτισμό του παιδιού της στο εμβόλιο MMR, αν και κάτι τέτοιο δεν έχει αποδειχθεί.

Lisa Bonet

Η σύζυγος του Jason Momoa και πρώην σύζυγος του Lenny Kravitz έχει κάνει κάποιες ανησυχητικές δηλώσεις, οι οποίες μας προκαλούν μέχρι και θυμό. Το 1990, είπε ότι δεν είχε εμβολιάσει την τότε 2χρονη κόρη της, Zoe επειδή ανησυχεί για τους ξένους μικροοργανισμούς που μπαίνουν στο αίμα των παιδιών ενώ ανησυχούσε για τις μακροχρόνιες επιπτώσεις στην υγεία.

 

Φιλιά, ΚΙΜ.

Instagram Account: kimkilian1981

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!