Τους τελευταίους μήνες τα φώτα της δημοσιότητας έχουν πέσει στον καλλιτεχνικό χώρο λόγω του κινήματος #metoo και των καταγγελιών στο πρόσωπο πασίγνωστων ηθοποιών που αγαπήθηκαν από τον κόσμο μέσα από τους ρόλους τους για άσχημη συμπεριφορά, σεξουαλική παρενόχληση και εκμετάλλευση εξουσίας.

Με αφορμή αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση κι όσα έχω δει να συμβαίνουν στον κατά τα άλλα λαμπερό κόσμο της showbiz και του θεάματος έψαξα και βρήκα stars που έχουν κάνει φυλακή είτε πριν γίνουν διάσημοι, είτε κατά την διάρκεια της καριέρας τους.

Ας δούμε ποιοι είναι αυτοί…

Sean Penn

Ο Sean Penn, ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός, καταδικάστηκε σε 60 ημέρες φυλάκισης, σύμφωνα με το Los Angeles Time, μετά από επίθεση σε έναν κομπάρσο, στο σετ της ταινίας «Colors». Παρ’ όλα αυτά, απελευθερώθηκε νωρίς και δεν εξέτισε την πλήρη αρχική ποινή.

Lindsay Lohan

Η ηθοποιός είχε αρκετές «συναντήσεις» με την φυλακή για ναρκωτικές ουσίες και οδήγηση υπό επήρεια αλκοόλ. Το 2010 μάλιστα, σύμφωνα με το E! Online, η Lindsay Lohan εξέτισε δύο εβδομάδες φυλάκισης επειδή έχασε τις υποχρεωτικές συναντήσεις απεξαρτήσεώς της.

Robert Downey Jr.

Κι όμως ο Χολιγουντιανός ηθοποιός, πριν μεταμορφωθεί στον αγαπημένο όλων, Iron Man, από το 1999 έως το 2000, πέρασε σχεδόν ένα χρόνο, σε εγκατάσταση θεραπείας στην Καλιφόρνια, τόσο για αλκοολισμό όσο και για ναρκωτικά. Έπειτα πέρασε και σε κρατική φυλακή, καθώς το 1996, η αστυνομία βρήκε ηρωίνη, κοκαΐνη και ένα πιστόλι στο αυτοκίνητο του ηθοποιού, σύμφωνα με το BBC. Με δεδομένο ότι έδειξε καλή διαγωγή, ο  Robert Downey Jr. έλαβε χάρη για αυτήν την καταδίκη το 2015. Ωστόσο, το περιστατικό παρέμεινε στο μητρώο του.

Paul McCartney

Ο Paul McCartney, σύμφωνα με το history.com, πέρασε τον Ιανουάριο του 1980 δέκα ημέρες σε φυλακή της Ιαπωνίας. Ποιος ο λόγος; Συνελήφθη για κατοχή περισσότερων από 200 γραμ. μαριχουάνας αλλά οι αρχές αποφάσισαν να μην τον κρατήσουν και να τον απελάσουν από τη χώρα.

Martha Stewart

Το 2004, σύμφωνα με το mashed.com, ο τηλεοπτικός θρύλος της μαγειρικής Martha Stewart μπήκε στη φυλακή. Είχε κατηγορηθεί και καταδικαστεί για πολλά οικονομικά εγκλήματα, και, στο τέλος, πέρασε πέντε μήνες φυλακισμένη στο Alderson Federal Prison Camp στη Δυτική Βιρτζίνια. Απελευθερώθηκε τον Μάρτιο του 2005, αλλά πέρασε πέντε μήνες επιπλέον, υπό κατ ‘οίκον περιορισμό στο σπίτι της, στο Bedford, της Νέας Υόρκης.

50 Cent

Πριν ακόμα γίνει διάσημος ράπερ, ο 50 Cent καταδικάστηκε σε 3 ως 9 χρόνια φυλάκιση το 19994, για πώληση κοκαΐνης σε μυστικό αστυνομικό και για κατοχή ηρωίνης, κρακ και ενός όπλου. Τελικά έκανε 6 μήνες φυλακή, ενώ χρησιμοποίησε αυτή του την εμπειρία ως πηγή έμπνευσης για την σειρά “For Life”, όπως αναφέρεται και στο Page Six.

 

Φιλιά, ΚΙΜ.

Instagram Account: kimkilian1981

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!