Το γνωρίζατε πως υπάρχουν αρκετά μεγάλα ονόματα από τον λαμπερό κόσμο του Χόλιγουντ που αγαπούν το περιβάλλον και μάχονται γι’αυτό; Άλλοτε φανερά κι άλλοτε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας εργάζονται υπέρ του περιβάλλοντος, είτε με εκστρατείες είτε με γενναιόδωρες χορηγίες σε οργανισμούς που έχουν ως στόχο να διδάξουν στον κόσμο τον σεβασμό προς τη Γη και το κλίμα.

Στο σημερινό μου άρθρο θα δείτε μερικά αγαπημένα μας λαμπερά πρόσωπα του Χόλιγουντ που προστατεύουν έμπρακτα το περιβάλλον.

Gisele Bundchen & Tom Brady

Τόσο η Gisele όσο και ο σύζυγός της, Tom Brady είναι γνωστό πως είναι λάτρεις της υγιεινής διατροφής. Μάλιστα η Bunchen είναι υποστηρίκτρια της προστασίας του περιβάλλοντος και δουλεύει ως πρέσβειρα καλής θελήσεως των Ηνωμένων Εθνών με δράση που αφορά την αποψίλωση του Αμαζονίου. Με την οικογένειά της ξεκίνησε το project Clean Water, για να αποκαταστήσει τη βλάστηση στη γενέτειρά της, Horizonta, γεγονός που την αναγνώρισε από το Ινστιτούτο Παγκόσμιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Harvard και του Environmental Center ως πολίτη της χρονιάς.

Meryl Streep

Η δράση της οσκαρικής ηθοποιού ξεκινάει από τη δεκαετία του ’80, όταν δημιούργησε την καμπάνια Mothers and Others, ύστερα από έρευνες που έδειχναν πως βλαβερά παρασιτοκτόνα βρίσκονταν σχεδόν σε όλα τα καθημερινά προϊόντα που αγοράζουμε. Μάλιστα, είναι και μέλος του Children’s Environmental Health, ενός οργανισμού που σκοπό έχει να προστατεύει τα παιδιά από τις τοξίνες σε φαγητό και νερό.

Robert Redford

Ο ιδρυτής του Sundance Film Festival για πολλά χρόνια κατείχε τον ρόλο, που με κόπο έχει αναλάβει τώρα ο Leonardo DiCaprio, υποστηρίζοντας δεκάδες οργανώσεις που ασχολούνται με τη διατήρηση του περιβάλλοντος. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια έχει ασχοληθεί με την εξόρυξη του αργού πετρελαίου, που έχει ταχθεί ως αντίθετος.

Leonardo DiCaprio

Ο DiCaprio είναι ίσως ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του green living, αφού μέσα στα χρόνια της καριέρας του έχει σημειώσει σημαντική ακτιβιστική δράση. Το 1998 ίδρυσε έναν οργανισμό που προωθεί θέματα που αφορούν το περιβάλλον και έχουν να κάνουν με την κλιματική αλλαγή και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Το 2006 βρισκόταν πίσω από την παραγωγή του ντοκιμαντέρ «11th Hour», όπως έκανε και πολλά χρόνια αργότερα με το «Before The Flood», σε συνεργασία με το National Geographic. Πέρα από τη δράση του, όμως, ο ηθοποιός προσπαθεί και με τον τρόπο ζωής του να προωθεί το eco-friendly μοντέλο, έχοντας ηλεκτρικό αυτοκίνητο και μένοντας σε ένα σπίτι που λαμβάνει ενέργεια από ηλιακό πάνελ.

Natalie Portman

Η ηθοποιός για χρόνια έχει ασπαστεί τον vegan τρόπο ζωής, σχεδιάζοντας μάλιστα ρούχα και παπούτσια, κατά την κατασκευή των οποίων δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ζώα, ενώ για δεκαετίες συμμετέχει ενεργά σε οργανισμούς που ασχολούνται με περιβαλλοντικά ζητήματα σε παγκόσμια κλίμακα. 

Edward Norton

Ο γνωστός ηθοποιός για δεκάδες χρόνια ασχολείται με την προστασία του περιβάλλοντος σε σημείο που έχει αναγνωριστεί από τα Ηνωμένη Έθνη ως Πρέσβης της Βιοποικιλότητας. Επίσης, ο ίδιος έχει συνεργαστεί με τον Samson Parashina, ένα πολεμιστή Μασάι, δημιουργώντας τον οργανισμό Maasai Wilderness Conservation Trust, που ενθαρρύνει την προστασία του θρυλικών οικοσυστημάτων και βιοποικιλοτήτων της Ανατολικής Αφρικής μέσα από τη διατήρηση που ευνοεί άμεσα τις τοπικές κοινότητες των Μασάι. Επίσης, ο ηθοποιός έχει συνεργαστεί και με το πρόγραμμα BP Solar Neighbors, με το οποίο προσκαλεί άλλους celebrities να αγοράσουν ένα “ηλιακό” σπίτι για μια οικογένεια με χαμηλό εισόδημα.

Pierce Brosnan

O πρώην James Bond μαζί με τη γυναίκα του έχουν δωρίσει πάνω από 1 εκατομμύριο σε περιβαλλοντικούς οργανισμούς ενώ συμμετέχουν συχνά σε δράσεις που έχουν να κάνουν με τη διατήρηση της χλωρίδας και της πανίδας.

 

Φιλιά, ΚΙΜ.

Instagram Account: kimkilian1981

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!