Εδώ και λίγες ημέρες την πολυπόθητη θέση αυτή του προέδρου των New York Times κατάφερε να πάρει μία γυναίκα. Ο λόγος για την Meredith Kopit Levien.

Η μόλις 49 ετών Meredith Kopit Levien αναλαμβάνει τα ηνία από τον 62χρονο Mark Tomson -διευθύνοντα σύμβουλου της NYT εδώ και οκτώ χρόνια – και βάζει το μεγαλύτερο στοίχημα με τον εαυτό της, να ξεχωρίσει!

Κάπου εδώ αξίζει να αναφέρω πως η Meredith Kopit Levien είναι η νεότερη επικεφαλής στον εν λόγω οργανισμό, στη διάρκεια της 168χρονης ιστορίας του.

Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι πώς μία γυναίκα στα 49 της κέρδισε μία τόσο σημαντική θέση σε έναν δημοσιογραφικό οργανισμό που πολλοί ονειρεύονται να εργαστούν.

Ας δούμε μαζί το who is who της νέας διευθύντριας των NYT:

Είναι Αμερικανίδα και γεννήθηκε στα μέσα του 1971. Σπούδασε ρητορική στο University of Virginia και τότε  εργάστηκε στην εφημερίδα του κολεγίου. Σήμερα, είναι υπεύθυνη για τη δημιουργία όλων των διαφημιστικών εσόδων από τα προϊόντα και τις υπηρεσίες πολλαπλών μορφών της New York Times και για την ηγεσία της παγκόσμιας ομάδας πωλήσεων και διαφημίσεων.

Μετά τις σπουδές της κι αφού αγάπησε τον Τύπο και τη διαφήμιση όσο λίγοι, εργάστηκε στο The Advisory Board Company, μια ερευνητική εταιρεία που ιδρύθηκε από τον David G. Bradley και στη συνέχεια για το ψηφιακό πρακτορείο i33/AppNet, όπου κι απέδειξε τις δυνατότητές της.

Σημειώνοντας τις πρώτες της επιτυχίες κι ακούγοντας διθυραμβικές κριτικές προσλήφθηκε στο Atlantic Media στη διευθύνουσα θέση των διαφημίσεων ως το 2003. Στα χρόνια που εργάστηκε εκεί, βρισκόταν υπό την προεδρία του ήδη συνεργάτη της David G. Bradley, ο οποίος ήταν ο εκδότης περιοδικού Atlantic, στο οποίο εργάστηκε και η ίδια ως συνεργαζόμενος εκδότης μέχρι το 2006, όταν πλέον κράτησε μόνη της τα ηνία της έκδοσης. Αφού άφησε το δικό της στίγμα στο επίπεδο που η ίδια πολύ καλά γνώριζε, προσχώρησε στο Forbes Media και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα διοργάνωσε το περιοδικό Forbes Life.

Ήταν το 2008 όταν η ίδια πήρε την απόφαση να εναντιωθεί στο κατεστημένο και να φέρει νέα δεδομένα στο χώρο των media, εστιάζοντας στην ψηφιακή πλευρά του Forbes.

Ως επικεφαλής των εσόδων του Forbes και εισηγήτρια της επιχείρησης εσόδων της Βόρειας Αμερικής και της Ευρώπης για το Forbes.com, την ομάδα περιοδικών Forbes και τα συνέδρια αυτών, έγινε εκδότρια του τεύχους και προχώρησε σε ακόμα πιο καινοτόμες ιδέες.

Τον Ιούλιο του 2013, διορίστηκε επικεφαλής διαφήμισης στην New York Times Company, από τον Mark Tompson. H Levien επικεντρώθηκε εκ νέου στους New York Times προς το ψηφιακό περιεχόμενο και τις πωλήσεις, προσλαμβάνοντας ογδόντα νέους υπαλλήλους με δεξιότητες διαδικτύου και προσέφερε χρηματικά πακέτα αποχώρησης σε σαράντα ηλικιωμένους υπαλλήλους.

 Με αυτές τις κινήσεις που έκανε κατάφερε να φέρει νέο αέρα στον τρόπο λειτουργίας του εμβληματικού αυτού μέσου.

Για να αυξήσει τα έσοδα και να πετύχει το στόχο που είχε στο μυαλό της, συνεργάστηκε με παγκοσμίου φήμης ηλεκτρονικές πλατφόρμες, μεταξύ των οποίων οι Netflix, Chevron, Dell, και MetLife.

Φτάνοντας στο σήμερα κι αφού πέρασε από όλα τα πόστα με ιεραρχική σειρά, η Meredith Kopit Levien ανέλαβε την προεδρία και την εκτελεστική διεύθυνση της έντυπης εφημερίδας αλλά και της ηλεκτρονικής της μορφής. Η ίδια δήλωσε για τη νέα της θέση: «Είναι τιμή ζωής να προάγεσαι σε επικεφαλής των ΝΥΤ. Διακρίνω μια μεγάλη ευκαιρία για επέκταση του ρόλου της δημοσιογραφίας στις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο».

Η Levien μακριά από τις τοξικές πεποιθήσεις που αφορούν στο φύλο, αποδεικνύει πόσο σπουδαίος είναι ο ρόλος της αλλά και ο ρόλος όλων των γυναικών.

 

Φιλιά, ΚΙΜ.

Instagram Account: kimkilian1981

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!