Τα Χριστούγεννα είναι προ των πυλών και όλες οι πόλεις έχουν βάλει τα γιορτινά τους και είναι έτοιμες να υποδεχθούν τη μεγάλη αυτή γιορτινή μέρα.

Πολλοί επιλέγουν να περάσουν τις ημέρες των Χριστουγέννων στο σπίτι, παρέα με οικογένεια και φίλους, ενώ άλλοι έχουν ήδη κανονίσει κάποιο ταξίδι στο εξωτερικό. Αν έστω και τελευταία στιγμή βρίσκεστε στη διαδικασία αναζήτησης του ιδανικού προορισμού για τις φετινές γιορτές, ήρθε η ώρα να πραγματοποιήσετε ένα πολυπόθητο ταξίδι στο εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα σε κάποια από τις πανέμορφες πόλεις της Ευρώπης, που ήδη έχουν «ντυθεί» γιορτινά και σας περιμένουν να τις εξερευνήσετε.

Παρακάτω θα δείτε ποιες ευρωπαϊκές πόλεις λατρεύουν τα Χριστούγεννα. Ακόμη κι αν φέτος δεν προλαβαίνετε να ταξιδέψετε στο εξωτερικό, μία βόλτα νοερά σίγουρα μπορείτε να την κάνετε. Ας την κάνουμε μαζί!

Λονδίνο

Μπορεί το Λονδίνο να φιγουράρει πάντοτε στους πιο must προορισμούς για κάθε στιγμή μέσα στον χρόνο, όμως η αλήθεια είναι πως τα Χριστούγεννα μεταμορφώνεται και αυτή η εποχή φαντάζει ως η πιο ιδανική για να βρεθεί κανείς εκεί. Η Carnaby Street, το Hyde Park, η Winter Wonderland, αλλά και η παραμικρή στολισμένη γωνία θα σας ταξιδέψουν σε έναν κόσμο γεμάτο λάμψη και μαγεία και θα σας κάνουν να νιώσετε και πάλι σαν παιδιά. Εάν βρεθείτε εκεί, ήδη θα συναντήσετε υπαίθριες ξύλινες pubs, πάγκους με διακοσμητικά και πολύχρωμα ζαχαρωτά και καταστήματα γεμάτα κόσμο για να προμηθευτείτε δώρα για τους αγαπημένους σας.

Βιέννη

Μια πόλη ιδιαίτερα δημοφιλής στην περίοδο των γιορτών εξαιτίας των υπαίθριων φαντασμαγορικών αγορών της. Η πλατεία του Δημαρχείου Rathausplatz μετατρέπεται σε μια μεγάλη αγορά με 140 ξύλινους πάγκους που πουλάνε μεγάλη ποικιλία από χειροποίητα αντικείμενα και λιχουδιές. Όλα τα πάρκα μεταμορφώνονται, καθώς χιλιάδες λαμπάκια και στολίδια κρέμονται από τα δέντρα, ενώ ο αέρας μυρίζει το άρωμα του χριστουγεννιάτικου κρασιού Glögg, που σερβίρεται ζεστό.

Παρίσι

Το Παρίσι, η Πόλη του Φωτός, δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτήν εδώ τη λίστα.

Αν μάλιστα συνηθίζετε να επιλέγετε πιο ρομαντικούς προορισμούς, τότε αυτός είναι ο πιο ιδανικός για εσάς, με την επικρατούσα ατμόσφαιρά του να σας κάνει να τον ερωτευτείτε και να μη θέλετε να τον εγκαταλείψετε. Από τον πύργο του Eiffel μέχρι τη λεωφόρο Champs-Elysées που είναι ολόκληρη στολισμένη κατά μήκος της, το μόνο σίγουρα είναι πως το Παρίσι θα σας κλέψει την καρδιά και θα σας προσφέρει ίσως τα πιο ξεχωριστά Χριστούγεννα της ζωής σας.

Ροβανιέμι, Φιλανδία

Σίγουρα ένα ταξίδι στο χωριό του Αϊ- Βασίλη στη μακρινή Φινλανδία είναι εμπειρία ζωής για μικρούς και μεγάλους! Το Ροβανιέμι στη Λαπωνία ίσως είναι το καλύτερο μέρος να γιορτάσει κανείς τα Χριστούγεννα και να νιώσει ότι πρωταγωνιστεί σε κάποιο χριστουγεννιάτικο παραμύθι. Χιονισμένο τοπίο, στολισμένα έλατα και γλυπτά από πάγο είναι η πρώτη εικόνα που θα δεις σε αυτό το μαγικό χωριό. Στο Ροβανιέμι επίσης θα βρείτε μπισκότα με την κυρία Claus, θα εγγραφείτε στο σχολείο των ξωτικών, θα δείτε το μοναδικό Βόρειο Σέλας και θα κάνετε σαφάρι ταράνδων πάνω σε έλκηθρο

Πράγα

Tο γοτθικό παραμύθι της Ευρώπης, γιορτάζει τα Χριστούγεννα με μεγαλοπρέπεια και ατελείωτη λάμψη. Οι χριστουγεννιάτικες αγορές της Πράγας είναι από τις πιο διάσημες στην Ευρώπη, δίνοντάς σας την ευκαιρία να ανακαλύψετε τις παραδόσεις, τις πολιτιστικές αξίες και τη νόστιμη κουζίνα αυτής της μεσαιωνικής ευρωπαϊκής χώρας. Η μεγαλύτερη, παλαιότερη και πιο εντυπωσιακή είναι αυτή που βρίσκεται στην Πλατεία της Παλιάς Πόλης, στους πρόποδες της εκκλησίας της Παναγίας πριν από τον Týn. Εάν βρεθείτε εκεί για τις γιορτές, μην παραλείψετε να την επισκεφθείτε!

Ρώμη

Το φωτισμένο Κολοσσαίο, οι επιβλητικές εκκλησίες, η θρυλική Via del Corso και η Piazza del Popolo συνθέτουν ένα υπέροχη σκηνικό που αξίζει να θαυμάσετε από κοντά και να γίνεται «ένα» με τη festive ατμόσφαιρα που επικρατεί. Όπου κι αν βρεθείτε, εύκολα θα διαπιστώσετε τον φινετσάτο τρόπο με τον οποίο κάθε χρόνο στολίζεται ολόκληρη η πρωτεύουσα, χαρίζοντας μια ανεπανάληπτη ταξιδιωτική εμπειρία ακόμα και στους πιο απαιτητικούς travel lovers.

Ό,τι και να κάνετε φέτος, όπου κι αν σας βρουν τα Χριστούγεννα να περάσετε όμορφα!

Φιλιά, ΚΙΜ.

Instagram Account: kimkilian1981

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!