Η Silvia Venturini Fendi παραμένει σε ενεργό ρόλο στο ιταλικό fashion house και διαφυλάσσει τις αξίες του φεμινισμού ακόμα κι αν το τιμόνι του οίκου κρατούν άνδρες σχεδιαστές.

Μετά τον θάνατο του Karl Lagerfeld τον Φεβρουάριο του 2019, το μοναδικό μέλος της δυναστείας Fendi η Silvia Venturini Fendi παρέμεινε σόλο στα ηνία του ιταλικού οίκου και η συλλογή για το Φθινόπωρο/Χειμώνα του 2020 ήταν ουσιαστικά η πρώτη χωρίς τη συμβολή του.

Το who is who της Silvia Venturini Fendi

H Silvia Venturini Fendi προέρχεται από μια μητριαρχική οικογένεια. 

Συγκεκριμένα ο οίκος Fendi καθοδηγείται από γυναίκες από τότε που η Αντέλ Κασαγκράντε άνοιξε το 1918 ένα εργαστήριο γούνας και δέρματος, το οποίο μετονόμασε το 1925 μετά το γάμο της με τον Εντοάρντο Fendi. Οι Fendi απέκτησαν πέντε κόρες, την Πάολα, τη Φράνκα, την Κάρλα, την Άλντα και την Άννα, οι οποίες προσχώρησαν στην οικογενειακή εταιρεία το 1946 για να βοηθήσουν τη μητέρα τους. Η κόρης της Άννας, η Silvia, που γεννήθηκε μέσα στη μόδα, κληρονόμησε τον δυναμισμό της και της άρεσε να παίζει στο ατελιέ, ενώ στην ηλικία των έξι ετών πρωταγωνίστησε σε διαφήμιση του οίκου.

Το 1965 οι αδελφές Fendi προσέλαβαν τον τότε ανερχόμενο σχεδιαστή Karl Lagerfeld ως καλλιτεχνικό διευθυντή του οίκου. Η συνεργασία τους θα κρατούσε δεκαετίες.

Ο Karl έγινε μέλος της οικογένειας και μαζί περνούσαν γενέθλια και γιορτές μέχρι που ξεκίνησε να δουλεύει παράλληλα και για τον οίκο Chanel και οι υποχρεώσεις του αυξήθηκαν. Η σχέση τους δυνάμωσε όταν η Silvia ανέλαβε πιο ενεργό ρόλο στην εταιρεία, λανσάροντας το 1987 το δεύτερο brand Fendissime, το πρώτο σκαλοπάτι που στις αρχές της δεκαετίας του ’90 θα την οδηγούσε στα αξεσουάρ.

Σταθμός στην καριέρα της ήταν το 1997, όταν σχεδίασε την εμβληματική τσάντα Baguette, η οποία προοριζόταν για να κρατιέται κάτω από τον ώμο, ένα σχέδιο που γρήγορα εκτόξευσε τον οίκο. Λίγο αργότερα της ανατέθηκε να επιβλέπει την ανδρική σειρά και μετά το θάνατο του Karl Lagerfeld ορίστηκε ως η νέα καλλιτεχνική διευθύντρια.

Προς έκπληξη πολλών, πριν από μερικούς μήνες ανακοίνωσε ότι παραχωρεί τη σχεδιαστική σκυτάλη στον Kim Jones, καλλιτεχνικό διευθυντή της ανδρικής σειράς του οίκου Dior.

Ακόμα κι αν δεν γνωρίζετε το όνομά του, κρατήστε πως υπό την καθοδήγησή του ο οίκος Louis Vuitton κυκλοφόρησε την ανατρεπτική συνεργασία με τη Supreme, ενώ στον οίκο Dior συνεργάστηκε με τη Nike για ένα ζευγάρι περιζήτητων Jordan.

Για τη Venturini Fendi, αυτό σημαίνει μια νέα αρχή χωρίς να ξεχνάει το παρελθόν.

«Φυσικά σήμερα πρέπει να γυρίσουμε σελίδα», ανέφερε. Και όπως λέει μια ρωμαϊκή φράση, για να γράψεις το μέλλον πρέπει να είσαι σε θέση να διαβάσεις το παρελθόν. Αυτό θα σηματοδοτήσει την πρώτη πραγματική ενασχόληση του Jones με το γυναικείο ένδυμα και θα ρίξει τον Βρετανό σχεδιαστή στο στίβο για την εκπροσώπηση δύο ιστορικών οίκων μόδας.

Φιλιά, ΚΙΜ.

Instagram Account: kimkilian1981

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!