Τα Χριστούγεννα και οι γιορτές πλησιάζουν και ήδη έχουν αρχίσει να στολίζονται χαρούμενα τα σπίτια καθώς είναι μια ωραία ευκαιρία για να ξεφύγουμε από την ρουτίνα της καθημερινότητας.

 Αν δεν έχετε στολίσει ακόμη για τα Χριστούγεννα και σκέφτεστε να το κάνετε αυτό το Σαββατοκύριακο, τότε δεν έχει παρά να αντλήσετε έμπνευση από τα παρακάτω tips που συγκέντρωσα και θα κάνουν τους χώρους να μοιάζουν σαν να βγήκαν από το πιο lux house magazine!

Ξεκινήστε με το δέντρο

Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, το πρωταγωνιστικό decor piece αυτής της περιόδου για κάθε σπίτι, είναι αυτό που ορίζει την όλη διακόσμηση και το στυλ που έχετε επιλέξει για τον χώρο σας.

Τοποθετήστε τα δώρα κάτω από το δέντρο

Ακουμπήστε κάτω από το δέντρο τα δώρα που θα προσφέρετε στους κοντινούς ανθρώπους σας, γεμάτα ευχές για ένα πιο αισιόδοξο μέλλον! Αφού τα τυλίξετε με κομψό τρόπο, κρύψτε με αυτά τη βάση του δέντρου και δημιουργήστε μια υπέροχη γιορτινή εικόνα.

Λαμπάκια παντού!

Περάσματα που μπορεί να έχετε στο σπίτι σας ή και πόρτες μπορούν να στολιστούν με λαμπάκια. Το πρώτο αξεσουάρ χριστουγεννιάτικης διακόσμησης είναι τα λαμπάκια.

Στην περίπτωση που κατοικείτε σε μεζονέτα ή σε πολυεπίπεδο σπίτι, οι κουπαστές που υπάρχουν είναι μια ωραία κατασκευή που αξίζει να στολιστεί.

Στολίδια σε φωτιστικά

Κρεμάστε στολίδια σε κάποιο φωτιστικό του σπιτιού για να προσθέσετε περισσότερο χρώμα στον χώρο σας. Μην φοβάστε τις υπερβολές δεν θα σας παρεξηγήσει κανείς.

Μην παραλείψετε την είσοδο

Τα Χριστούγεννα ξεκινούν από την είσοδο! Η είσοδος του σπιτιού σας είναι το πρώτο πράγμα που θα αντικρίσουν οι καλεσμένοι σας! Μπορείτε να διακοσμήστε την μπροστινή πόρτα σας με ένα πανέμορφο στεφάνι, είτε με ένα χιονάνθρωπο. Επίσης μπορείτε να τοποθετήσετε κουκουνάρια και βελανίδια και καμπανάκια. Φυσικά μην παραλείψετε να τοποθετήσετε το λουλούδι των Χριστουγέννων το αλεξανδρινό.

Καθαρίστε το τζάκι

Είτε το ανάβετε είτε όχι, το τζάκι είναι μια λεπτομέρεια στην οποία αξίζει να δώσετε βάση για να πετύχετε ένα εντελώς προσεγμένο σκηνικό στην εορταστική σας κατοικία. Απομακρύνετε τη στάχτη που έχει ξεμείνει από προηγούμενες ημέρες ή, εάν συνηθίζετε να ανάβετε κεριά μέσα σε αυτό, αφαιρέστε τα λιωμένα και αντικαταστείτε τα με καινούρια. Προσθέστε μερικά Christmas items στο πάνω μέρος του τζακιού και δημιουργήστε κατ’ αυτόν τον τρόπο το απόλυτο cozy space στο σαλόνι σας.

Επικεντρωθείτε στον outdoor στολισμό

Πολλοί επιλέγουν να δίνουν περισσότερη βάση στην indoor διακόσμηση, τόσο για τα Χριστούγεννα όσο και για κάθε εποχή του χρόνου. Φέτος, κάντε μια εξαίρεση και αφιερώστε μερικό από τον χρόνο σας στην όλη προετοιμασία της υποδοχής των καλεσμένων σας και στολίστε τους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού σας, κάνοντας εντύπωση σε όσους θα σας επισκεφτούν. Πέρα από φωτάκια, διακοσμήστε με γιρλάντες στα παράθυρα και στις κενές επιφάνειες, φανάρια και κορδέλες.

 

Φιλιά, ΚΙΜ.

Instagram Account: kimkilian1981

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!