Την περίοδο του lockdown λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού οι stylish γυναίκες της μόδας μοιράστηκαν αμέτρητες φωτογραφίες στο Instagram από τα σπίτια τους προσφέροντας την καλύτερη deco έμπνευση.

Στα περισσότερα λοιπόν σπίτια είδα να πρωταγωνιστούν τα σκίτσα της Frances Costelloe.

Τα βρήκα ενδιαφέροντα γι’αυτό κι έκατσα να ψάξω πληροφορίες για το ποια είναι η Frances Costelloe. Σήμερα, μέσα από αυτό το άρθρο ήθελα να μοιραστώ τις πληροφορίες που συγκέντρωσα για αυτή την τόσο ταλαντούχα καλλιτέχνη.

Είναι καλλιτέχνις και σύμβουλος μάρκας με έδρα το Λονδίνο. Αφού εργάστηκε για πολυτελή brand μόδας και ειδών οικιακής χρήσης, ιδίως η Bella Freud, η Frances ίδρυσε τη δική της εταιρεία το 2017. Η πρώτη της συλλογή οικιακών ειδών έχει εφοδιαστεί στο Liberty και το έργο της έχει εμφανιστεί παντού από το VOGUE.com έως το Sunday Times Style.

«Αφού σχεδίασα μεγάλα self-portraits με ινδική μελάνη σε χαρτί, αποφάσισα να μεταφράσω αυτά τα στοιχεία σε αμπαζούρ. Μέσα σε λίγες ώρες, αφού το μωρό μου είχε κοιμηθεί, ξεκίνησα το ηλεκτρονικό μου κατάστημα με φωτογραφίες που είχα τραβήξει στην κουζίνα μου.» αποκάλυψε η ίδια σε συνέντευξή της στο evermorelondon.com.

Τα έργα της Frances Costelloe επικεντρώνονται στη γυναικεία φόρμα και την κεραμική δουλειά, ενώ η χρήση του Indian Ink, ξεχωρίζει τη δουλειά της από άλλους καλλιτέχνες.

«Έργα κλασικών γυμνών και γυναικείας μορφής στη ζωγραφική και τη γλυπτική τείνουν να εμπνέουν τη δουλειά μου.» δήλωσε η ίδια σε άλλο σημείο της συνέντευξης.

«Παίρνω πάντα τόση έμπνευση από τον τρόπο που ο σύζυγός μου, ο Nick Jensen, εργάζεται στη ζωγραφική του με τέτοια αφοσίωση. Πιστεύω επίσης ότι ο Van Gogh θα με εμπνέει πάντα έντονα» τόνισε.

Το καλλιτεχνικό ερέθισμα η Frances Costelloe αρχικά φαίνεται να το κληρονόμησε από τη γιαγιά της, η οποία ήταν μία απίστευτη ζωγράφος.

Μπορείτε να χαζέψετε τα δημοφιλή σκίτσα της Frances Costelloe στο www.francescostelloe.co.uk.

 

Φιλιά, ΚΙΜ.

Instagram Account: kimkilian1981

 

Με πληροφορίες από το evermorelondon.com

 

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!