Ο καινούργιος μήνας φέρνει στο προσκήνιο τη γιορτή των ερωτευμένων, την Valentine’s day στις 14 Φλεβάρη.

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου πλησιάζει και στέκεται ως αφορμή για να γιορτάσει κανείς τον έρωτα και την αγάπη. Για να είμαστε ειλικρινείς δεν χρειάζεται να είστε σε σχέση για να γιορτάσετε την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Είναι μια στιγμή γιορτής, αγάπης, μια ημέρα που τα σοκολατάκια βρίσκονται παντού και όπου οι ωραίες μυρωδιές από τα λουλούδια σας “τρυπάνε” τη μύτη.

Είναι μια μέρα που οφείλετε στον εαυτό σας και σε αυτούς που αγαπάτε να είστε η καλύτερη εκδοχή του. Είναι αλήθεια πως η αγάπη θα πρέπει να μοιράζεται καθημερινά, ωστόσο η 14η Φεβρουαρίου είναι μια ιδανική αφορμή για να το κάνουμε πιο έντονα.

Είτε λοιπόν που ανήκετε σε αυτούς που τηρούν αυτές τις παραδόσεις, είτε όχι, είτε είστε σε σχέση, είτε είστε ελεύθεροι είναι βέβαιο πως θα θέλετε να κάνετε και εσείς κάτι για να δημιουργήσετε μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Κι εγώ σήμερα σας προτείνω δώρα που μπορείτε να προσφέρετε σε όσους αγαπάτε και φυσικά στον εαυτό σας.

Και θα αρχίσω με το κόκκινο που είναι το χρώμα του έρωτα. Δεν υπάρχει ωραιότερο δώρο να προσφέρετε από ένα μπουκέτο με κατακόκκινα τριαντάφυλλα.

Ένα άρωμα με νότες βανίλιας

Ένα coffee table book

Να κλείσετε εισιτήρια και να δείτε μία ρομαντική ταινία, όπως την ταινία που έρχεται προσεχώς στις αίθουσες του κινηματογράφου “Anyone but you”.

Ένα κόκκινο κραγιόν όπως το διαχρονικό κραγιόν Diorific που ξεχωρίζει από τη χρυσή θήκη του, σε σχήμα 8, που αντηχεί τον τυχερό αριθμό του Christian Dior.

Ο έρωτας περνάει από το στομάχι οπότε εκτός από το να κλείσετε ένα dinner σε ένα εστιατόριο μπορείτε να μαγειρέψετε εσείς. Και εγώ σας προτείνω να μαγειρέψετε Spinach and Three Cheese Manicotti και για επιδόρπιο Red Velvet Brownies.

Συνταγή για Spinach and Three Cheese Manicotti

Υλικά:

1 κουτί μακαρόνια που γεμίζονται μαγειρεμένα al dente
σάλτσα μαρινάρα
300γρ. ​​σπανάκι
450γρ. τυρί ρικότα
1 μεγάλο αυγό
1-1/2 φλιτζάνι μοτσαρέλα
1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση: Μαγειρέψτε τα μακαρόνια και το σπανάκι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Συνδυάστε το σπανάκι, το τυρί ρικότα, το αυγό, τη μοτσαρέλα, τημ παρμεζάνα το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψετε τα καλά. Γεμίστε κάθε μαγειρεμένο κέλυφος με το μίγμα πλήρωσης. Σε ένα ταψί, απλώστε ομοιόμορφα 1 φλιτζάνι σάλτσα μαρινάρας στο κάτω μέρος, τακτοποιήστε τα γεμισμένα μακαρόνια από πάνω και γεμίστε με την υπόλοιπη σάλτσα με και το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι μοτσαρέλα. Ψήστε στου 180 βαθμούς για 30 λεπτά.

Συνταγή για Red Velvet Brownies

Υλικά:

3/4 κούπας βούτυρο
2 κούπες ζάχαρη
4 μεγάλα αυγά
1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 μπουκαλάκι κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
1 1/2 κ.γ. baking powder
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για το cream cheese frosting:

1 συσκευασία τυρί κρέμα
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 1/2 κούπα άχνη ζάχαρη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Έπειτα, βάλτε σε ένα μπολ τη σοκολάτα και το βούτυρο και αφήστε τα στον φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό για να λιώσουν. Στη συνέχεια, ανακατέψτε πολύ καλά, για να βεβαιωθείτε ότι έχουν λιώσει τα υλικά. Ανακατέψτε σε άλλο μπολ τη ζάχαρη και προσθέστε τα αυγά ένα-ένα. Προσθέστε το αλεύρι, το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, το baking powder και τη βανίλια. Ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως στη ζάχαρη και τα αυγά. Στη συνέχεια, απλώστε το μείγμα στο ταψί και ψήστε για 40-44 λεπτά.

Για το cream cheese frosting: Χτυπήστε μαζί το τυρί κρέμα και το βούτυρο στο μίξερ μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε την άχνη ζάχαρη και τη βανίλια και συνεχίστε να χτυπάτε μέχρι να έχετε μια αφράτη κρέμα. Αφήστε τη να κρυώσει στο ψυγείο για μερικές ώρες και έπειτα απλώστε τη πάνω από τα red velvet brownies σας. Yummy!

Happy Valentine’s Day!

Φιλιά, ΚΙΜ.

Instagram Account: kimkilian1981