Ύστερα από μία συζήτηση που έκανα πρόσφατα με τις φίλες μου για την απόφαση πολλών ανθρώπων να ακολουθήσουν έναν διαφορετικό τρόπο ζωής, σταματώντας να καταναλώνουν κρέας, έκατσα κι έψαξα ποια διάσημα και αγαπημένα μας πρόσωπα αποφάσισαν να γίνουν κι εκείνα vegans ή vegetarians. Καθένας για τον δικό του προσωπικό λόγο, που ίσως αφορά την υγεία, κάποιες ευαισθησίες ή καθαρά προσωπικές επιλογές. Πρόκειται για έναν τρόπο ζωής που γίνεται όλο και πιο δημοφιλής.

Προς μεγάλη μου έκπληξη δεν ήταν λίγοι εκείνοι που αποφάσισαν να ακολουθήσουν μια #VeganLife, υιοθετώντας έναν environmental friendly τρόπο ζωής γενικότερα.
 

Serena Williams

H διάσημη τενίστρια έγινε vegan την περίοδο που θήλαζε την κόρη της Olympia, και στη συνέχεια έκοψε και τη ζάχαρη.

Ellen DeGeneres

«Υπήρξα vegan για οκτώ χρόνια και πιστεύω πως είναι υπέροχο για όλους», δήλωσε η παρουσιάστρια κατά την διάρκεια της standup εκπομπής της στο Netflix.

Anne Hathaway

H ηθοποιός υπήρξε vegan για πολλά χρόνια. Αυτό άλλαξε όμως το 2014, όταν κατά την διάρκεια γυρισμάτων της ταινίας «Interstellar» έφαγε ψάρι. «Δοκίμασα λίγο σολομό και ένιωσα πως το μυαλό μου ήταν σαν computer που έκανε reboot» είπε η ηθοποιός. Έτσι έβαλε στη διατροφή της ξανά τα ψάρια.
 

Kate Winslet

H αγαπημένη πρωταγωνίστρια του Τιτανικού, έγινε vegeterian όταν ήταν ενήλικη πια, και από τότε είναι πολύ ενεργή στην PETA. Μάλιστα έλαβε μέρος και σε βίντεο με θέμα το μποϊκοτάρισμα εστιατορίων που σερβίρουν φουά γκρά.

Natalie Portman

H ηθοποιός είναι πολύ περήφανη που είναι vegetarian και πρόσφατα δημιούργησε το δικό της ντοκιμαντέρ με τίτλο «Eating Animals». Το ντοκιμαντέρ περιέχει ερωτήματα σχετικά με τους ανθρώπους που μεγαλώνουν και καλλιεργούν το μεγαλύτερο μέρος του φαγητού μας. Όταν ερωτήθηκε τι ήταν αυτό που την έκανε να ασχοληθεί με τον ακτιβισμό δήλωσε: «Είναι εξωφρενικό και με αναστατώνει. Είναι η υγεία μας, το περιβάλλον μας, οι αξίες μας.».

Jenna Dewan-Tatum

Η ηθοποιός και πρωταγωνίστρια της ταινίας «Step up» είναι vegetarian από την ηλικία των 11, αφού την είχε τραυματίσει ψυχολογικά ένα ντοκιμαντέρ που είδε με θέμα τα σφαγεία. Στη συνέχεια διαγνώστηκε με δυσανεξία στη λακτόζη γι’ αυτό και έγινε vegan. Σε συνέντευξή της στο Natural Health είπε: «Νιώθω πολύ καλύτερα. Το δέρμα μου καθάρισε και έχω πολύ περισσότερη ενέργεια και καθαρό μυαλό».

Gisele Bündchen

Η Gisele είναι πρέσβειρα των Ηνωμένων Εθνών σε θέματα περιβάλλοντος και πιστεύει πως το να γίνει κανείς vegan είναι ο πιο απλός τρόπος για να συμμετέχει ενεργά στην εκστρατεία ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Έπεισε το σύζυγό της Tom Brady, να ακολουθήσει την ίδια vegan διατροφή, ο οποίος ενώ στην αρχή είχε κάποιες ανησυχίες σχετικά, πλέον την έχει υιοθετήσει πλήρως και νιώθει πολύ καλύτερα.
 

Ruby Rose

H Ruby Rose είναι vegetarian εδώ και χρόνια και προσπαθεί να υιοθετήσει ένα full vegan τρόπο ζωής. Έχει προσπαθήσει, μέσω του Twitter να πείσει τους ακόλουθούς της, να κάνουν μια αλλαγή και να γίνουν vegans ή vegetarians.

Μiley Cyrus

H τραγουδίστρια σταμάτησε να καταναλώνει κρέας το 2014, μετά το θάνατο του αγαπημένου της σκύλου Floyd. Με αφορμή αυτό το γεγονός έγινε vegan και προσπαθεί να προωθήσει τον συγκεκριμένο τρόπο ζωής και τις απόψεις της, μέσω του λογαριασμού της στο Instagram.
 

Ariana Grande

H pop star σταμάτησε να τρώει κρέας όταν ήταν σε παιδική ηλικία γιατί αγαπούσε πολύ τα ζώα. Το 2013 ανακοινώνοντας πως θα γίνει vegan, είπε στο περιοδικό «The Mirror» πως αγαπάει τα ζώα περισσότερο από πολλούς ανθρώπους, επισημαίνοντας μάλιστα ότι μιλάει πολύ σοβαρά. Πιστεύω πως αν κάνεις μια φυτική διατροφή μπορείς να είσαι πιο χαρούμενος και να ζήσεις και περισσότερο.

Lily Aldridge

H Lilly Aldridge μιλώντας στο site Peaceful Dumpling εξήγησε πως η φυτική διατροφή την κάνει να νιώθε πιο υγιής.

Sia

H τραγουδίστρια του «Chandelier» ανακοίνωσε το 2010 στο twitter πως είναι vegetarian. Το 2014 ανακοίνωσε πως έγινε vegan.

Michelle Pfeiffer

Σε συνέντευξή της στο περιοδικό «Urbanette», η ηθοποιός αποκάλυψε πως το μυστικό για την επιδερμίδα της είναι πως ακολουθεί vegan διατροφή. Η Pfeiffer επιμένει πως δεν πρέπει να αγνοούνται όλες αυτές οι μελέτες που έχουν αποδείξει πως ένα lifestyle χωρίς κρέας αλλά και μια vegan διατροφή μπορεί να βοηθήσει στην αποβολή τοξινών που ευθύνονται, μεταξύ άλλων, για τη γήρανση της επιδερμίδας.

Demi Moore

Η ηθοποιός είναι vegan και μάλιστα ακολουθεί κυρίως την ωμοφαγία. Το διατροφολόγιό της περιλαβμάνει οργανικά λαχανικά, φρούτα, χυμούς και σούπες, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα.

Pamela Anderson

Η σέξι ηθοποιός γιόρτασε 20 χρόνια ακτιβισμού με την PETA και χρησιμοποίησε το Pamela Anderson Foundation blog της για να παροτρύνει τους ακόλουθούς της να γίνουν vegetarians ή vegans.

 
Drew Barrymore

H ηθοποιός, συγγραφέας, παραγωγός και επιχειρηματίας, είναι εδώ και πολύ καιρό vegetarian και ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των ζώων. Η σειρά καλλυντικών της «Flower Beauty» είναι cruelty-free. Όταν θα γύριζε την κωμωδία του Netflix «Santa Clarita Diet», που ο χαρακτήρας της έπρεπε να δοκιμάζει τι γεύση έχουν οι άνθρωποι, απαγόρευσε να υπάρχει πραγματικό κρέας στο στούντιο.

Madonna

H Madonna διατηρεί την νεανική της εμφάνιση με τακτική άσκηση και τη διατήρηση μιας αυστηρής vegan μακροβιοτικής διατροφής.

Ellie Goulding

H Βρετανίδα τραγουδίστρια και στιχουργός είναι vegan εδώ και τέσσερα χρόνια μετά από μια προσπάθεια για να νιώσει καλύτερα με το σώμα της. Η Goulding δήλωσε στο Foods For Better Health  «Έχω περισσότερη αυτοπεποίθηση με το σώμα μου. Θέλω να τρώω καλά. Τώρα που το σώμα μου είναι διαφορετικό, το σχήμα του προσώπου μου είναι διαφορετικό, και τα μάτια μου λάμπουν.».

Kristen Bell

H ηθοποιός αποκάλυψε πως είναι vegetarian από παιδική ηλικία, αφού ποτέ δεν της άρεσε η μυρωδιά και η γεύση του κρέατος. Πρόσφατα, η Bell αποφάσισε να γίνει vegan και να αφοσιωθεί σε ένα lifestyle μακριά από οποιαδήποτε διαδικασία που περιλαμβάνει κακοποίηση των ζώων.
 

Leona Lewis

H τραγουδίστρια του Bleeding Love ήταν vegetarian στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής της, ενώ το 2012 ανακοίνωσε πως θα γίνει vegan. H Lewis έχει πάθος με την καλή μεταχείριση των ζώων, και έχει υπάρξει ακτιβίστρια στη PETA. Επικεντρώθηκε στη σκληρότητα που αντιμετωπίζουν τα ζώα κατά την παραγωγή δέρματος.

Φιλιά, ΚΙΜ.

Instagram Account: kimkilian1981

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!