Ένα εύκολο και νόστιμο κυρίως πιάτο με πένες, ντομάτα, βότκα και κρέμα γάλακτος, κατάλληλη για ένα οικογενειακό γεύμα.

Υλικά:

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. βούτυρο αγελάδος

2 σκελίδες σκόρδο

Λιωμένες 2 κρεμμύδια

Λιωμένα 1 φλ. βότκα

1 φλ. ζωμός κοτόπουλου

900 γρ ντομάτα κονκασέ χοντρό

αλάτι πιπέρι

450 γρ. ζυμαρικά πένες

1/2 φλ. κρέμα γάλακτος

20 φύλλα βασιλικού ή σπανάκι

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε το Χωριό ελαιόλαδο Ορεινές Περιοχές, το Χωριό Soft με Βούτυρο Αγελάδος, το σκόρδο και τα κρεμμύδια και σοτάρουμε για 3-5 λεπτά να γλυκάνουν.

Προσθέτουμε τη βότκα και  αφήνουμε να πάρει μία βράση για 2-3 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλου, την ντομάτα και φέρνουμε τη σάλτσα σε βράση.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε.

Αλατοπιπερώνουμε. Όσο σιγομαγειρεύεται η σάλτσα, βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, μέχρι να γίνουν αλ ντέντε.

Προσθέτουμε στη σάλτσα μας την κρέμα γάλακτος και μόλις βράσει, την αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα βάζουμε ζεστά στη σάλτσα, μαζί με τα φύλλα βασιλικού ή σπανάκι.