Ο αγαπημένος μου καλοκαιρινός προορισμός στο «γαλαζοπράσινο μαργαριτάρι», τους Παξούς!

Ο αγαπημένος μου καλοκαιρινός προορισμός στο «γαλαζοπράσινο μαργαριτάρι», τους Παξούς!

Κορίτσια μου, σήμερα το θέμα μας είναι άκρως καλοκαιρινό! Για όσες λοιπόν, δεν έχει αποφασίσει πού θα πάτε διακοπές, εγώ έχω να σας προτείνω τους Παξούς για πολλούς και διάφορους λόγους.

Οι Παξοί είναι το αγαπημένο μου νησάκι -στα Επτάνησα- που κάθε χρόνο σχεδόν επισκέπτομαι και γεμίζω τις μπαταρίες μου.Οι καταπράσινοι Παξοί είναι το «γαλαζοπράσινο μαργαριτάρι» όπως το χαρακτηρίζουν οι ντόπιοι και βρίσκεται στο Ιόνιο Πέλαγος, 7 μίλια νότια της Κέρκυρας. Πρωτεύουσα των Παξών είναι ο γραφικός Γάιος, ο οποίος προστατεύεται φυσικά από δύο νησάκια, την Παναγιά και τον Άγιο Νικόλαο.

Ο τόπος φαντάζει ακόμα ειδυλλιακός, παραδεισένιος, με διάφανα νερά, πυκνή βλάστηση και γραφικούς οικισμούς, ενώ τα χρωματιστά σπιτάκια είναι αυτά που κλέβουν την παράσταση!Τα σπίτια απλωμένα κατά μήκος της προκυμαίας διατηρούν την παραδοσιακή επτανησιακή αρχιτεκτονική. Η πλατεία του Αγίου Νικολάου με τα καφέ και τη θέα σε στεριά και θάλασσα σίγουρα είναι σημείο αναφοράς.Αν σχεδιάζετε να μείνετε μόνο λίγες μέρες δεν χρειάζεται να πάρετε αυτοκίνητο. Από τον Γάιο θα μετακινείστε ή με σκάφος ή θα νοικιάσετε όχημα για μερικές σύντομες εκδρομές.Οπωσδήποτε θα αφιερώσετε κάποια από τα πρωινά σας στον Γάιο. Το καφέ «Καλημέρα» είναι το μαγαζάκι που έπινα τον καφέ μου κάθε μέρα. Ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας..Το καφέ "Καλημέρα" στον Γάιο.Για τη διαμονή σας στους Παξούς, μπορείτε να κλείσετε δωμάτιο σε κάποιο από τα ξενοδοχεία ή ενοικιαζόμενα δωμάτια και με ποικιλία τιμών.Οι ακτές είναι βραχώδεις και οι παραλίες που έχουν σχηματιστεί είναι μικρές και με βότσαλα. Όσο για τα νερά; Γαλαζοπράσινα και διάφανα!Η παραλία - Μονοδένδρι

Τα καραβάκια κι αυτά χρωματιστά!Φυσικά μία ημέρα- τουλάχιστον - θα την αφιερώσετε στο Βουτούμι που βρίσκεται στους Αντίπαξους. Το μέρος μοιάζει με επίγειο παράδεισο!Παραλία - ΕρημίτηςΓια την διασκέδασή σας στους Παξούς θα βρείτε αρκετές επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης με άριστη εξυπηρέτηση και ποικιλία προϊόντων και υπηρεσιών, που θα δικαιώσουν την όποια επιλογή σας. Ένα βράδυ να επισκεφτείτε τη διάσημη ταβέρνα «Τάκα- Τάκα» για να γευθείτε όλες τις παραδοσιακές νοστιμιές. 

Το ηλιοβασίλεμα στους Παξούς απλά μαγικό!

Τα λέμε σύντομα!!

Scroll To Top