Πώς να καθαρίσετε τα γυαλιά ηλίου σας ώστε να είναι πάντα σε άριστη κατάσταση!

Πώς να καθαρίσετε τα γυαλιά ηλίου σας ώστε να είναι πάντα σε άριστη κατάσταση!

Αναμφισβήτητα τα γυαλιά ηλίου μάς προστατεύουν από τις επιβλαβείς υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου, ενώ ταυτόχρονα αναβαθμίζουν τα looks μας! Φυσικά πρέπει κι εμείς να φροντίζουμε τα γυαλιά ηλίου μας και να τα καθαρίζουμε σωστά, κάτι που θα βοηθήσει και στη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής τους.

Ανακαλύψτε λοιπόν παρακάτω τον πιο ασφαλή τρόπο για τον καθαρισμό τους ώστε να είναι πάντα σε άριστη κατάσταση.


~ Ξεπλύνετε τα γυαλιά σας με χλιαρό νερό

Αρχικά ξεπλύνετε τα γυαλιά σας σε χλιαρό νερό. Αυτό μπορεί να γίνει απλά κρατώντας τα κάτω από τη βρύση, απλά βεβαιωθείτε ότι η πίεση δεν είναι πολύ δυνατή και ότι το νερό δεν είναι πολύ ζεστό.

~ Καθαρίστε τους φακούς

Αφού ξεπλύνετε σχολαστικά όλες τις ακαθαρσίες, ο καλύτερος τρόπος καθαρισμού των γυαλιών ηλίου είναι με μια μικρή ποσότητα υγρού σαπουνιού πιάτων. Εφαρμόστε μία μικρή ποσότητα από σαπούνι στο δάχτυλό σας, στη συνέχεια τρίψτε απαλά κάθε μέρος των γυαλιών ηλίου σας, ξεκινώντας με το εξωτερικό και το εσωτερικό των φακών κι έπειτα προχωρήστε στον σκελετό, τις πλευρές και τα μαξιλάρια της μύτης. Εάν τα γυαλιά σας έχουν διακοσμητικά στοιχεία όπως κάποιο λογότυπο, χρησιμοποιήστε την άκρη ενός χαρτομάντηλου για να καθαρίσετε τις γωνίες.


~ Ξεπλύνετε ξανά

Είναι σημαντικό να τα ξεπλύνετε πολύ καλά πριν από το στέγνωμά τους. Βεβαιωθείτε επομένως ότι έχετε αφαιρέσει όλο το σαπούνι πριν προχωρήσετε στο επόμενο βήμα.

~ Στεγνώστε τα

Χρησιμοποιώντας ένα καθαρό πανί που δεν αφήνει χνούδι, καθαρίστε απαλά τα γυαλιά ηλίου σας. Αποφύγετε τη χρήση πετσετών με υφή, επειδή αυτές μπορεί να γρατζουνίσουν κατά λάθος τους φακούς. Εάν τα γυαλιά ηλίου σας έχουν πολλές λεπτομέρειες, αφήστε τα να στεγνώσουν φυσικά με τον αέρα πλήρως πριν τα φορέσετε.


Και μην ξεχνάτε, να αποθηκεύετε πάντα τα γυαλιά σας σε μια προστατευτική θήκη όποτε δεν τα φοράτε.


Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!
Scroll To Top