Πώς να τονώνετε το ενδιαφέρον του παιδιού σας και να το κινητοποιήσετε χωρίς πίεση. Τι να κάνετε

Πώς να τονώνετε το ενδιαφέρον του παιδιού σας και να το κινητοποιήσετε χωρίς πίεση. Τι να κάνετε

Όλοι χρειαζόμαστε κίνητρο που και που για να συνεχίσουμε να κάνουμε κάτι, το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά. Σιγουρευτείτε πως ενθαρρύνετε το παιδί σας για να γίνει αυτό καλύτερο σε κάτι κι όχι για να νιώσετε εσείς καλύτερα. Οι στόχοι σας θα πρέπει να είναι ρεαλιστικοί.

Εάν το παιδί σας δείξει ότι χάνει το ενδιαφέρον του για κάτι που μέχρι πρότινος αγαπούσε, μην το πιέσετε να συνεχίσει να το κάνει. Διαβάστε τη συμπεριφορά του παιδιού σας, ακούστε τι έχει να πει και μη φοβάστε να ρωτήσετε. Θα ήσασταν ικανοποιημένη εάν η κόρη σας για παράδειγμα συνέχιζε να πηγαίνει στο μπαλέτο παρά το γεγονός ότι πια δεν τη γεμίζει, μόνο και μόνο για να μη σας απογοητεύσει; Σιγουρευτείτε πως το παιδί σας κάνει κάτι επειδή του αρέσει κι όχι για εσάς.

Μην ξεχνάτε να επιβραβεύετε το παιδί σας. Όταν το παιδί σας βάζει στόχους και τους πετυχαίνει τότε θα πρέπει να το επιβραβεύετε για την προσπάθειά του και φυσικά για το αποτέλεσμα.

Μην κάνετε αυστηρή κριτική στο παιδί σας και σε καμία περίπτωση μην επισημαίνετε τα λάθη του. Ο δάσκαλος και ο προπονητής του έχει αυτό το ρόλο, εσείς θα πρέπει να το στηρίζετε και να του δίνετε δύναμη. Το παιδί σας πρέπει να νιώθει ότι πιστεύετε σε αυτό και αυτό που χρειάζεται από εσάς είναι λόγια ενθάρρυνσης.

Μάθετε στο παιδί σας να μην τα παρατάει στη πρώτη αποτυχία. Διδάξτε του ότι το καλό αποτέλεσμα έρχεται μετά από συνεχή προσπάθεια.

Scroll To Top