Πώς θα αναγνωρίσετε ότι πρέπει να σταματήσετε τον θηλασμό

Πώς θα αναγνωρίσετε ότι πρέπει να σταματήσετε τον θηλασμό

Ο θηλασμός είναι ότι καλύτερο για την μητέρα και το μωρό που μόλις γεννήθηκε και θα πρέπει να θηλάζετε για όσο χρονικό διάστημα μπορείτε. Όμως πώς θα αναγνωρίσετε ότι ήρθε η ώρα να σταματήσετε τον θηλασμό χωρίς να νιώθετε τύψεις; 

Όταν το παιδί σας είναι τουλάχιστον ενός έτους. Να έχετε στο μυαλό σας πως ένα παιδί όταν είναι τουλάχιστον ενός έτους έχει ήδη βγάλει τα περισσότερα δόντια του και έχει ήδη μεγαλώσει. Είναι πλέον παιδάκι και ήρθε η ώρα να τελειώσει ο θηλασμός αν δεν έχετε σταματήσει νωρίτερα.

Αν έχει αλλάξει διατροφικές συνήθειες. Αν το παιδί σας πίνει ήδη απο το μπουκάλι μόνο του και τρώει στερεά τροφή τότε πρέπει να σταματήσετε.Ένα ακόμη σημάδι θα μπορούσε να είναι αν το ίδιο σας το παιδί αρνείται να θηλάσει για 2 εβδομάδες τουλάχιστον.

Αν νιώθετε ότι πρέπει να σταματήσετε. Πολλές φορές η μητέρα διαισθάνεται πως πρέπει να σταματήσει το θηλασμό.Αν δεν μπορεί άλλο και νιώθει πως μετά από κάποιο χρονικό διάστημα πρέπει να σταματήσει τότε ήρθε η στιγμή.

Αν πλέον δεν σας αρέσει να θηλάζετε. Πολλές μαμάδες συνεχίζουν να θηλάζουν μόνο και μόνο επειδή οφελεί το μωρό τους. Όμως δεν γνωρίζουν πως αν το κάνουν με το ζόρι, δεν θα οφελήσουν το μωρό τους ούτε τον εαυτό τους.

Αν πρέπει να ακολουθήσετε κάποια ιατρική αγωγή που δεν είναι συμβατή με τον θηλασμό. Ενώ οι περισσότεροι γιατροί επιμένουν να θηλάζουν οι μητέρες  σε κάθε περίπτωση,πρέπει να τις ενημερώνουν πως έχει προτεραιότητα η υγεία της μητέρας.Αν πρέπει να λάβουν κάποια ιατρική αγωγή, τότε απλά πρέπει να σταματήσουν τον θηλασμό.

Πηγή: babyradio.gr
Scroll To Top