Γιατί να παίζετε κρυφτό με το παιδί σας!

Γιατί να παίζετε κρυφτό  με το παιδί σας!

Αυτό το κλασικό παιχνίδι «κούκου τσα» εξακολουθεί να είναι ένα από τα καλύτερα παιχνίδια. Ο λόγος;
Διεγείρει τις αισθήσεις του μωρού, χτίζει κινητικές δεξιότητες, ενισχύει την οπτική παρακολούθηση, ενθαρρύνει την κοινωνική ανάπτυξη και αναπτύσσει την αίσθηση του χιούμορ.

Πότε μπορείτε να παίξετε: Γύρω στους πέντε μήνες καταλαβαίνουν το αντικείμενο που υπάρχει, αλλά όλα τα μωρά αγαπούν να παίζουν «κούκου τσα» από πολύ νωρίς. Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για παιχνίδι; Σχεδόν πάντα, όταν το μωράκι έχει ξυπνήσει έχει φάει και είναι καθαρό. Στην πραγματικότητα όσο περισσότερο εξασκείτε ένα μωρό σε αυτά τα παιχνίδια, τόσο καλύτερα αναπτύσσεται η όραση, η κίνηση και η κοινωνική του αλληλεπίδραση και τόσο το καλύτερο είναι για την ανάπτυξη και καλλιέργεια του εγκεφάλου του.

Για τα νεογέννητα, παίζοντας κρυφτό καλύπτοντας το πρόσωπό σας με τα χέρια σας, είναι μία θαυμάσια αίσθηση που αφορά το πρόσωπο της μητέρας τους. Όπως το παιδάκι μεγαλώνει, δοκιμάστε και άλλες παραλλαγές του παιχνιδιού. Κρύψτε ένα αγαπημένο του παιχνίδι στο μαξιλάρι του καναπέ, πείτε του να το βρει και μετά ανακαλύψτε το μαζί, με γέλια και ενθουσιασμό. Προσέξτε όμως μην κουραστεί. Τι να κάνετε τότε; Ένα διάλειμμα και παίξτε πάλι αργότερα.

Γιατί δεν πρέπει να ανησυχείτε: Τα μωρά περίπου την ίδια στιγμή που κατανοούν την μονιμότητα ενός αντικειμένου, αρχίζουν να έχουν ισχυρές προτιμήσεις για τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δεν είναι τυχαίο που πολλά μωρά αρχίζουν να έχουν το άγχος του αποχωρισμού ή των ξένων προσώπων περίπου στην ηλικία των 5 μηνών. Ακριβώς τη στιγμή που η αναγνώριση ενός προσώπου και ενός αντικειμένου κάνουν κλικ στον εγκέφαλο του μωρού. Ένα νεογέννητο μωράκι που απολαμβάνει την αγκαλιά της γιαγιάς του, μπορεί ξαφνικά να βάλει τα κλάματα, αργότερα αν θέλει να το πάρει αγκαλιά. Πρέπει να τη διαβεβαιώσετε ότι δεν είναι τίποτε προσωπικό, απλά το μικρούλι μεγαλώνει! Και δεν θα αργήσει και πάρα πολύ που θα θέλει με χαρά να περνά πολλές ώρες μαζί της.

Scroll To Top