Όταν ο πρώην σύντροφός σας κατηγορεί το παιδί

Όταν ο πρώην σύντροφός σας κατηγορεί το παιδί
Δεν είναι όλα τα διαζύγια βελούδινα. Σε κάποιες περιπτώσεις, ένας από τους δύο προσπαθεί να κερδίσει την εύνοια του παιδιού κατηγορώντας ή λέγοντας ψεύδη και υπερβολές για τον μέχρι πρόσφατα σύντροφό του. Πάμε να δούμε τι μπορείτε να κάνετε όταν είσαστε ο αποδέκτης όλων των παραπάνω, με μοναδικό γνώμονα το καλό του παιδιού.

  • Μπορεί να φαντάζει δύσκολο, όμως θα πρέπει να μείνετε ανεπηρέαστοι από τα σχόλια του έτερου φυσικού γονιού του παιδιού. Έτσι, ούτε η ψυχολογία σας θα διαταράσσεται κάθε τρεις και λίγο, ούτε θα μπείτε σε ένα άρρωστο παιχνίδι εντυπώσεων που το παιδί θα πληρώσει ακριβά.

  • Πριν μπείτε στον πειρασμό να λειτουργήσετε παρορμητικά στον «πόλεμο» που έχει κηρύξει ο πρώην σύντροφός σας, πάρτε τη σπουδαία πρωτοβουλία να μιλήσετε μαζί του και να του ζητήστε να πέσουν οι τόνοι για το καλό του παιδιού.

  • Όσο εξοργιστικό κι αν σας φαίνεται σαν πραγματικότητα, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να περνάτε όμορφες στιγμές με το παιδί σας από το να αναλώνετε το χρόνο σας δείχνοντας ρεβανσιστική διάθεση στον κακεντρεχή πρώην σύντροφό σας.

  • Σε καμία περίπτωση μη βάλετε στη μέση το παιδί και μην του ζητήσετε με οποιονδήποτε τρόπο να πάρει το μέρος του ενός ή του άλλου. Αν επιμένει να μάθει κατά πόσο ισχύουν κάποιες από τις κατηγορίες του πρώην συντρόφου σας και ανάλογα την ηλικία του, μπορείτε επιλεκτικά να βάλετε τα πράγματα στη θέση τους.

  • Επειδή είναι το μόνο εύκολο, μείνετε μακριά από τη λογική των πολλών δώρων στο παιδί θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να κερδίσετε την εύνοιά του. Όπως προαναφέραμε, το ιδανικό είναι να επενδύσετε στο μεταξύ σας δέσιμο περνώντας χρόνο μαζί και δείχνοντας στην πράξη την αγάπη σας.
Πηγή: mother.gr
Scroll To Top