Πώς θα βελτιώσετε τη σχέση σας με το παιδί

Πώς θα βελτιώσετε τη σχέση σας με το παιδί

Δεν έχουν όλοι οι γονείς καλή σχέση με το παιδί τους για διάφορους λόγους και αυτό αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους «πονοκεφάλους» για εκείνους. Σε τι μπορεί να οφείλεται αυτό το γεγονός και τι μπορείτε να κάνετε για να έρθετε κοντά με το παιδί;  • Συνειδητοποιήστε ότι όλα είναι στο χέρι σας. Εσείς έχετε προκαλέσει αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση και εσείς ορίζετε τις εξελίξεις στο εξής. Για να έρθετε λοιπόν κοντά με το παιδί σας, όπως επιτάσσει η μεταξύ σας σχέση, το πρώτο βήμα είναι να δείτε την αλήθεια κατάματα.

  • Από την άλλη, μην αυτομαστιγώνεστε ή βασανίζεστε από ενοχικά σύνδρομα. Το θέμα είναι να αποκατασταθούν οι σχέσεις σας και όσο πιο έγκαιρα αποφασίσετε να αναλάβετε δράση, τόσο πιο σύντομα και εύκολα θα φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

  • Το παιδί ουσιαστικά είναι άμοιρο ευθυνών, αφού σε αυτές τις ηλικίες δεν μπορείτε να έχετε απαίτηση να φέρονται ώριμα ή υπεύθυνα. Αποδεχτείτε τα παραπάνω δεδομένα για να προχωρήσετε στη λύση του προβλήματος, το οποίο να είσαστε σίγουροι ότι δεν αφορά μόνο τη δική σας οικογένεια.

  • Το επόμενο, ουσιαστικό βήμα είναι να κάνετε μια ανοιχτή συζήτηση με το παιδί για όσα σας προβληματίζουν και το προβληματίζουν, αυτά δηλαδή τα οποία σας έχουν φέρει εδώ. Μην παίξετε το παιχνίδι ευθυνών και αναζητήστε από κοινού λύσεις που θα έχουν θετικό αντίκτυπο στη μεταξύ σας σχέση.

  • Ξεκαθαρίστε στο παιδί ότι και τώρα που είναι έτσι τα πράγματα και πάντα θα το αγαπάτε πιο πολύ και από τη ζωή σας. Είναι σημαντικό να τονίσετε κάτι που εσείς θεωρείτε αυτονόητο, όμως για το παιδί-ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο-δεν είναι απαραίτητα.

  • Τέλος, φροντίστε στο εξής να λύνετε άμεσα κάθε ένταση που δημιουργείται μεταξύ σας. Αν όχι με το που τελειώνει (μπορεί να χρειάζεται λίγο χρόνο το παιδί να ηρεμήσει), όταν πέσουν οι τόνοι διευθετήστε το με διάλογο.Πηγή: mother.gr
Scroll To Top