Τι να προσέξετε όταν αγοράζετε παιχνίδια στο παιδί

Τι να προσέξετε όταν αγοράζετε παιχνίδια στο παιδί

Το μόνο εύκολο θα ήταν να αγοράζετε στο παιδί όποιο παιχνίδι είναι της αρεσκείας του, αν δεν είναι ακριβό. Τα πράγματα όμως δεν είναι τόσο απλά. Δείτε τι πρέπει να προσέξετε στην επιλογή παιχνιδιών για το μικρό σας...

  • Το να αποφύγετε να αγοράσετε video games στο παιδί σας θα ήταν ιδανικό, όμως είναι άτοπο να περιμένετε ότι θα το καταφέρετε. Σε καμία περίπτωση όμως μην του πάρετε παιχνίδια που προάγουν τη βία.
  • Από εκεί και πέρα, για οτιδήποτε παιχνίδι κι αν μιλάμε, είναι αυτονόητο ότι πρέπει να απευθύνεται στην ηλικία του. Να μην είναι δηλαδή ούτε για μεγαλύτερα, ούτε για μικρότερα παιδάκια.
  • Εκτός από τα παιχνίδια που προσφέρουν απλά ψυχαγωγία, φροντίστε να πάρετε στο μικρό σας και κάποια που καλλιεργούν κάποιες δεξιότητές του.
  • Είναι δεδομένο ότι μετά το τέλος του παιχνιδιού, το παιδικό δωμάτιο θα θυμίζει «βομβαρδισμένο» τοπίο, όμως δεν πρέπει να του δίνετε να ασχοληθεί με δραστηριότητες που αφήνουν λεκέδες παντού.
  • Μπορείτε να του αγοράζετε παιχνίδια που παράγουν ήχους, όμως υπάρχει ο κίνδυνος κάποια από αυτά να βγάζουν ενοχλητικούς θορύβους και να εκλείπει η ησυχία από το σπίτι. Προσοχή λοιπόν!
  • Τέλος, αποφύγετε την αγορά παιχνιδιών με πολλά και μικρά κομμάτια για δύο λόγους. Ο πρώτος έχει να κάνει με το γεγονός ότι το παιδί θα χάσει εύκολα το ενδιαφέρον του προσπαθώντας να το κατασκευάσει σωστά και ο δεύτερος και κυριότερος ότι υπάρχει κίνδυνος να καταπιεί κάποιο κομμάτι.

Πηγή: mother.gr

Scroll To Top