Ο Virgil Abloh, ο σχεδιαστής του Off-White, αποφάσισε να ασχοληθεί με τη φιλανθρωπική δράση σχεδιάζοντας μια ειδική έκδοση της δημοφιλούς τσάντας Jitney 2.8 σε συνεργασία με το Christie’s για το «Bid for The Louvre».

Πρόκειται για μια δημοπρασία που υποστηρίζει το Μουσείο του Λούβρου και το The Louvre Studio, έναν χώρο καλλιτεχνικής και πολιτιστικής εκπαίδευσης που πρόκειται να ανοίξει τις πόρτες του το φθινόπωρο του 2021. 

Η Jitney 2.8 έκανε το ντεμπούτο της το 2019 και έφερε το λογότυπο του Off-White, καθώς και quotes όπως cash inside και turn to open . Για τη δημοπρασία, ο Abloh αφαίρεσε το λογότυπο, και σχεδίασε μια εκδοχή από δέρμα calfskin και ανάγλυφα σχέδια διαμαντιών και την επένδυσε με μικρές παγιέτες, οι οποίες αντικατοπτρίζουν την εμβληματική πυραμίδα του I.M. Pei του Λούβρου.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Abloh εμπνέεται από το φημισμένο μουσείο. Τον Δεκέμβριο του 2019, κυκλοφόρησε τη συλλογή Musée du Louvre x Off-White, μια capsule collection που αποτίει φόρο τιμής στον Leonardo da Vinci.

Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί στην διαδικτυακή πλατφόρμα του Christie’s από την 1η έως τις 15 Δεκεμβρίου. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!