Πόσα λεφτά είσαι διευθετημένη να δώσεις για τα αγαπημένα σου sneakers, καθώς υπάρχει ένα ζευγάρι της Adidas, το οποίο είναι πολύ πιθανό να μην μπορέσεις να αποκτήσεις ποτε.

Τα συγκεκριμένα παπούτσια κατασκευάστηκαν από το γερμανικό brand αθλητικών ειδών, σε συνεργασία με τη Meissen, την πιο παλιά εταιρεία που ασχολείται με τα χειροποίητα έργα από πορσελάνη στην Ευρώπη και δραστηριοποιείται από το 1710 μέχρι σήμερα.

Τα χειροποίητα sneakers ZX8000 έχουν ζωγραφιστεί και διακοσμηθεί με πορσελάνινα στοιχεία από τους εξειδικευμένους τεχνίτες της Meissen με μια εξαιρετικά λεπτομερή τεχνική και για την ολοκλήρωσή τους απαιτήθηκαν έξι μήνες εργασιών.

Τα σχέδια που αποτυπώθηκαν επάνω στο παπούτσι είναι μόνο 15 από τα 130 διαφορετικά patterns που η Meissen χρησιμοποιεί για να κοσμήσει τα χαρακτηριστικά βάζα της «krater» που είναι εμπνευσμένα από τους αρχαιοελληνικούς κρατήρες. Κάθε μοτίβο που υπάρχει πάνω στα sneakers φιλοτεχνήθηκε με απόλυτη ακρίβεια και ιδιαίτερη φροντίδα από τέσσερις ζωγράφους σε τρία διαφορετικά τμήματα της Meissen.

Τα παπούτσια πωλούνται σε δημοπρασία από τον οίκo Sotheby’s -εάν ενδιαφέρεσαι μπορείς να εκδηλώσεις ενδιαφέρον έως τις 16 Δεκεμβρίου- και η τιμή τους αναμένεται να ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο δολάρια. Το ποσό θα προσφερθεί το μουσείο του Brooklyn για να στηρίξει το πρόγραμμα καλλιτεχνικής εκπαίδευσης νέων στη Νέα Υόρκη.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!