Σύμφωνα με την ετήσια οικονομική ανάλυση της Brand Finance, στις πρώτες θέσεις της λίστας με τα luxury fashion brands μεγάλης αξίας βρίσκονται αυτή τη στιγμή οι οίκοι Gucci και Louis Vuitton.

Αυτή η έκθεση, σύμφωνα με το WWD, αξιολογεί ετησίως τη συνολική αξία των brands όπως και τη δύναμη επιρροής τους στις επιλογές των καταναλωτών, υπολογίζοντας κριτήρια όπως το marketing των εταιρειών, την εξοικείωση, την εμπιστοσύνη, την ικανοποίηση του προσωπικού, την επιχειρησιακή φήμη.

Τα δυο δημοφιλή fashion houses βρίσκονται στη δεύτερη και τρίτη θέση πίσω από την εταιρεία Porsche που βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας με τα πιο πολύτιμα luxury brands του πλανήτη.

Ανάμεσα σε άλλα luxury fashion brands που σκόραραν ψηλά στη λίστα συναντάμε στην πρώτη πεντάδα τους οίκους Cartier, Chanel και Hermès, ενώ μία θέση στη 10άδα ανήκει και στις Rolex, Dior και Coach.

Βεβαίως, αν και αυτά τα luxury brands τα κατάφεραν καλά, παρά την πανδημία, η Brand Finance προβλέπει στην έκθεσή της ότι τουλάχιστον 50 από τα πιο πολύτιμα luxury brands του κόσμου θα δουν την αξία του brand τους να μειώνεται μέσα στο 2020 λόγω των ειδικών συνθηκών.

Στην ίδια έκθεση, αναφέρεται, επίσης, ότι η κρίση του Covid-19 χτύπησε κυρίως τη μόδα και τα αυτοκίνητα, με τη βιομηχανία των καλλυντικών να ανταπεξέρχεται πολύ καλύτερα.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!