Πριν λίγους μήνες τα μέλη του συγκροτήματος Nirvana αποφάσισαν να κινηθούν νομικά εναντίον του Marc Jacobs για τη χρήση του διάσημου χαμόγελου σε μπλουζάκια του σχεδιαστή.
Το μπλουζάκι γράφει επάνω «HEAVEN» αντί του ονόματος της μπάντας και τα μάτια «X» έχουν αντικατασταθεί με τα γράμματα «M» και «J». Το λογότυπο, το χρώμα και η γραμματοσειρά, ωστόσο, φαίνεται να είναι τα ίδια.

Το μπλουζάκι αποτελεί μέρος της συλλογής «Bootleg Redux Grunge», την οποία ο σχεδιαστής παρουσίασε αρχικά το 1993 για τον Perry Ellis όταν ήταν επικεφαλής για την γυναικεία συλλογή του Ellis.

Η αντιφατική αυτή συλλογή που το 1993 υπήρξε η αφορμή να απολυθεί ο σχεδιαστής γίνεται αφορμή για συγκρούσεις για μία ακόμη φορά. Η μήνυση της μπάντας κατά του σχεδιαστή έκανε το Instagram να πάρει φωτιά ενώ οι αντιδράσεις από την πλευρά του Marc Jacobs ήταν σχεδόν κωμικές.
Στις κατηγορίες που δεχόταν εκεί, απαντούσε με πονηρά και αστεία GIFS και έξυπνα hashtag-υπεκφυγές όπως #onvacation, #nostress, #justpeaceandquiet.
Όμως, ο σχεδιαστής δεν είχε πει ακόμη την τελευταία λέξη. Έτσι, όπως έγινε γνωστό από το μουσικό περιοδικό Pitchfork, οι δικηγόροι του Jacobs ζήτησαν να αποσυρθεί η μήνυση υποστηρίζοντας πως η Nirvana, L.L.C δεν είναι ο νόμιμος ιδιοκτήτης του logo «Happy Face», πως η κατοχύρωσή του είναι άκυρη και πως το fashion brand δεν αντέγραψε τα στοιχεία του smiley face που προστατεύονται από copyright.
Ακόμη, αρνήθηκαν οποιαδήποτε ομοιότητα ανάμεσα στο logo των Nirvana και στο happy face της κολεξιόν «Bootleg Redux Grunge» ενώ χρησιμοποίησαν και τις Courtney Love και Frances Bean Cobain που, όπως ισχυρίστηκαν, υποστήριξαν πολύ το σχεδιαστή όταν πρωτοκυκλοφόρησε η κολεξιόν του.