Στο Grand Palais στο Παρίσι παρουσίασε ο οίκος Chanel τη νέα συλλογή Fall Winter 19-20. Αυτή ήταν από τις πιο σημαντικές συλλογές του οίκου καθώς ήταν η τελευταία συλλογή που δημιουργησε ο θρυλικός Karl Lagerfeld πριν αφήσει την τελευταία του πνοή στις 19 Φεβρουαρίου.

Σε ένα χωριό των Άλπεων στο Chalet Gardenia, η βιομηχανία της μόδας αποχαιρέτησε τον δημιουργό που για τέσσερις σχεδόν δεκαετίες επανέλαβε την κληρονομιά της Gabrielle Chanel.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της συλλογής Φθινόπωρο / Χειμώνας 2019/20 έχει γίνει ένα αφιέρωμα στο έργο του Lagerfeld, εικονογράφου, φωτογράφου και δημιουργού της ιδεολογίας της μάρκας.

Μετά από μια ηχητική σήμανση, οι καλεσμένοι κάθισαν στις θέσεις τους και λίγα δευτερόλεπτα μετά τα μοντέλα εμφανίστηκαν στη σκηνή, σταματώντας στην αρχή της πασαρέλας για ένα λεπτό σιγής προς τον Karl Lagerfeld.

To opening του show έκανε η Cara Delevingne, η οποία εκτιμούσε πολύ τον σχεδιαστή αλλά και η Kaia Gerber.

Η μεγάλη έκπληξη του show ωστόσο ήταν η Penelope Cruz η οποία φορούσε άσπρο σύνολο από τη νέα συλλογή και κρατούσε στο χέρι της μια λευκή καμέλια – σύμβολο του οίκου- προς τιμήν του Karl Lagerfeld.

Στο τέλος του show κάποια από τα μοντέλα που έχουν συνεργαστεί με τον θρυλικό σχεδιαστή ξέσπασαν σε κλάματα!