Σύμφωνα με το βιβλίο της ενδυματολόγου της, Angella Kelly, η βασίλισσα Ελισάβετ θα σταματήσει να χρησιμοποιεί αληθινή γούνα στα σύνολά της, κάτι που επιβεβαιώνει και εκπρόσωπος του Παλατιού.

Οι καιροί αλλάζουν και, μέχρι τώρα, πολλές οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων είχαν ασκήσει κριτική για την επιλογή της βασίλισσας να φορά αληθινή γούνα, δεδομένου μάλιστα του ότι, ο ένας μετά τον άλλο, μεγάλοι οίκοι μόδας, όπως οι Burberry, Calvin Klein, Chanel, Stella McCartney, Gucci, Tommy Hilfiger, Versace, Vivienne Westwood, Armarni και Hugo Boss, σταματούν να χρησιμοποιούν γούνα στις συλλογές τους.

Η απόφαση αυτή εναρμονίζεται με το κοινό αίσθημα των Βρετανών, η πλειονότητα των οποίων είναι αντίθετοι με τη χρήση αληθινής γούνας. Εξάλλου, η Μεγάλη Βρετανία ήταν η πρώτη χώρα στον κόσμο που απαγόρευσε την παραγωγή γούνας, αν και επιτρέπει την εισαγωγή της.

Έτσι, σύμφωνα με το Παλάτι, στο εξής, για τα ρούχα της βασίλισσας που απαιτούν γούνα, θα χρησιμοποιείται συνθετική.  Αυτό θα ισχύσει, βέβαια, για τα καινούρια της σύνολα, ενώ η ίδια θα συνεχίσει να φορά τα κομμάτια της γκαρνταρόμπας της που ήδη έχουν αληθινή γούνα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!