Αυτό κι αν είναι είδηση! Οι σχεδιάστριες Kate and Laura Mulleavy του οίκου Rodarte συνεργάζονται με την κούκλα Barbie.
«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένες που συνεργαζόμαστε με τη Barbie που τόσο αγαπάμε», ανέφερε η Kate Mulleavy. Η Laura πρόσθεσε: «Λατρεύαμε πάντα τα αξεσουάρ της, ειδικά τα παπούτσια της. Από μικρές παίζαμε με τις κούκλες και αγαπούσαμε να δημιουργούμε fashion collections για αυτές! Είχαμε φτιάξει ακόμα και πασαρέλα με τις Barbie κούκλες μας.»

Για τη συγκεκριμένη συνεργασία, οι αδελφές τροποποίησαν τέσσερα διαφορετικά σχέδια από την ανοιξιάτικη couture συλλογή τους που παρουσιάστηκε τον Ιούνιο του 2017 στο Παρίσι. «Θεωρήσαμε ότι θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να διαλέξουμε κάποια στυλ από το show της ανοιξιάτικης συλλογής του 2018 στο Παρίσι» ανέφερε η Kate. «Έτσι λοιπόν, συνεργαστήκαμε με την ομάδα της Mattel για να επιλέξουμε looks και υφάσματα που θα προσαρμοζόντουσαν στα δεδομένα της Barbie. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπήρχαν πολλοί περιορισμοί!».
Συγκεκριμένα, οι κούκλες σαν μοντέλα διαφέρουν αρκετά από αυτό που έχουμε συνηθίσει – τα ξανθά μαλλιά και τα μπλε μάτια – αφού περιλαμβάνουν διαφορετικούς σωματότυπους και χρώματα δέρματος, όπως κυκλοφόρησαν το 2016.

Τα designs, θα ανέβουν τη Τετάρτη στο Instagram account @BarbieStyle’s, το οποίο δημιουργήθηκε το 2014 για να «γιορτάσει τη Barbie ως παγκόσμιο icon σε μια digital εποχή». Με το συγκεκριμένο λανσάρισμα η Rodarte θα συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τους σχεδιαστές που έχουν συνεργαστεί με τη Barbie, όπως είναι οι Karl Lagerfeld, Moschino, Oscar de la Renta, και Tommy Hilfiger.

Για τώρα, οι κούκλες είναι μοναδικές στο είδος και δεν διατίθενται προς πώληση.