Ο οίκος Balmain και ο οίκος Louis Vuitton ενώνουν τις δυνάμεις τους με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό RED, που σκοπό έχει τη χρηματοδότηση προγραμμάτων για την καταπολέμηση του AIDS στην Αφρική και παγκοσμίως, αλλά κι άλλων μεταδοτικών ασθενειών όπως η φυματίωση και η ελονοσία.

Αυτή την περίοδο, το RED έχει επικεντρώσει τη δράση του στη μάχη κατά του Covid-19, και στο πλαίσιο αυτό ο Olivier Rousteing σχεδίασε ένα unisex ζευγάρι sneakers, με το λογότυπο (Red), τα έσοδα από τις πωλήσεις του οποίου θα πάνε στη μάχη για την πανδημία, αλλά και το HIV/AIDS στις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από τους ιούς. 

Από την άλλη, το ζευγάρι  Louis Vuitton I (Red) Trainer θα κυκλοφορήσει σε επιλεγμένες Boutique Louis Vuitton ανά τον πλανήτη και 200$ από κάθε αγορά του ζευγαριού θα πηγαίνει στο ταμείο του οργανισμού RED για τη μάχη κατά του AIDS. 

Το LV trainer αποτελεί σχέδιο του Virgil Abloh που πρωτοεμφανίστηκε στη συλλογή με την οποία έκανε ντεμπούτο ο σχεδιαστής στις ανδρικές συλλογές του οίκου, το 2018, και τώρα έρχεται σε λευκό και κόκκινο χρώμα, με το μονόγραμμα Louis Vuitton, για να συνδράμει στους σκοπούς του RED. 

Αυτή είναι, εξάλλου, η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που ο οίκος συνεργάζεται με τον οργανισμό για να διαθέσει κομμάτια και αντικείμενά του στους σκοπούς της οργάνωσης, που ειδικά φέτος συγκεντρώνει χρήματα και για τη μάχη κατά του AIDS, αλλά και κατά του Covid-19.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!