Ο Ιταλός σχεδιαστής Giorgio Armani ανακοίνωσε ότι ακυρώνει τις επιδείξεις μόδας που είχε προγραμματίσει για τον Ιανουάριο στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας για άνδρες του Μιλάνου και της εβδομάδας υψηλής ραπτικής στο Παρίσι, εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων Covid-19 στην Ευρώπη.

Αυτή η απόφαση του 87χρονου δημιουργού «ελήφθη με μεγάλη λύπη κι έπειτα από ώριμη σκέψη μετά την επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης», σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου του οίκου μόδας.

Επομένως, τα ντεφιλέ φθινόπωρο/χειμώνας 2022/2023 του Armani που είχαν προγραμματιστεί στο Μιλάνο και στην εβδομάδα υψηλής ραπτικής άνοιξη/καλοκαίρι 2022 στο Παρίσι ακυρώνονται.

Ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο σχετικά με το ενδεχόμενο μιας ψηφιακής παρουσίασης των συλλογών του Armani ένας εκπρόσωπος τύπου του ομίλου ανέφερε ότι αυτό δεν προβλέπεται προς το παρόν.

Ο Armani είναι ο πρώτος μεγάλος οίκος μόδας της Ιταλίας που ακυρώνει τις επιδείξεις του λόγω του νέου κύματος μολύνσεων, όπως είχε ήδη κάνει στην αρχή της πανδημίας τον Φεβρουάριο του 2020. Η επανάληψη των επιδείξεων με την παρουσία θεατών, που είχε ανακοινωθεί τον Μάιο του 2021, ήταν μικρής διάρκειας.

«Οι επιδείξεις αποτελούν κρίσιμες και αναντικατάστατες εκδηλώσεις, όμως η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων και του κοινού πρέπει να αποτελεί εκ νέου προτεραιότητα», σχολίασε ο Giorgio Armani.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!