Για την Cruise Collection του οίκου Dior η Maria Grazia Chiuri επέλεξε το Μαρόκο και το παλάτι του 16ου αιώνα, El Badi, για να παρουσιάσει τη συλλογή της.
Το αρχαίο παλάτι μεταμορφώθηκε σε πασαρέλα ενώ τα μοντέλα περπάτησαν γύρω από την εξωτερική πισίνα που ήταν φωτισμένη με δάδες και φωτιές.

Το νυχτερινό show απέτισε φόρο τιμής στις Αφρικανικές παραδόσεις και στον πολιτισμό τους.

«Με αυτή την κολεξιόν, η creative director του Dior, Maria Grazia Chiuri, έκανε έναν διάλογο ανάμεσα στο πραγματικό και φανταστικό τοπίο του Μαρόκο, στο σταυροδρόμι της Μεσογείου, της Ευρώπης και της Αφρικής, ως έναν ονειρικό προορισμό για τους καλλιτέχνες», δήλωσε χαρακτηριστικά η Chiuri!
Η Chiuri ζήτησε μάλιστα από τον Pathé Ouédraogo – γνωστό και ως Pathé’O, ένας από τους κορυφαίους σχεδιαστές της Αφρικής, να δημιουργήσει ένα ειδικό πουκάμισο για τη συλλογή, το οποίο αποτίει φόρο τιμής στον τελευταίο πρόεδρο της Νότιας Αφρικής Νέλσον Μαντέλα.
Συνεργάστηκε επίσης με τον Grace Wales Bonner (Βρετανο-τζαμαϊκανός σχεδιαστής του οποίου το έργο έχει εξερευνήσει αφρικανικούς πολιτισμούς) και Mickalene Thomas (Αφροαμερικανός καλλιτέχνης), ζητώντας τους να ερμηνεύσουν μέσω του συνδυαστικού δημιουργικού τους οράματος ένα outfit που να ανταποκρίνεται στην νέα πραγματικότητα της Αφρικής δημιουργώντας ένα τζάκετ και μια ιδιαίτερη φούστα.
Με έντονη παρουσία στα social media, αφού τα feeds όλων των fashionistas του κόσμου γέμισαν με τα 110 άψογα και hand tailored looks της καινούργιας Cruise συλλογής του οίκου, παράλληλα, το runway show μεταδόθηκε σε live streaming, «κλέβοντας» τις εντυπώσεις απανταχού. Ξεχωριστή στιγμή της βραδιάς αποτέλεσε η εξωτική Diana Ross, η οποία συνεπήρε σ’ ένα μαγικό ταξίδι τους καλεσμένους, μέσω των αξεπέραστων επιτυχιών της, στο after party του οίκου.
Οι εκλεκτοί καλεσμένοι και τα «ηχηρά» ονόματα από τον χώρο της σύγχρονης τέχνης, που κατέκλυσαν το front row, των διατηρητέων ερειπίων του μνημείου του 16ου αιώνα, εισάγουν μια νέα προοπτική στο African Savoir Faire.
Τα εκατοντάδες κεράκια -τα οποία έπλεαν στα νερά που έβρεχαν την κεντρική πασαρέλα, τα μοντέλα διαφορετικών εθνοτήτων και η κατανυκτική αφρικανική μουσική, που ακουγόταν καθ’ όλη τη διάρκεια του ατμοσφαιρικού show, δεν μπόρεσαν να αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο.

Η λεγόμενη «κόκκινη πόλη» άλλωστε θεωρείται το Παρίσι της Ανατολής και η δεύτερη επίσημη γλώσσα είναι τα γαλλικά.