Όπως είναι ήδη γνωστό, ο Οκτώβριος είναι παγκοσμίως αφιερωμένος στην πρόληψη κατά του καρκίνου του μαστού. Έτσι για μία ακόμα χρονιά fashion brands απ’ όλο τον κόσμο κυκλοφόρησαν ειδικές σειρές για να στηρίξουν τον μήνα πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού.

Ανάμεσα σε αυτά και το lingerie brand της Rihanna, «Savage x Fenty», το οποίο στη νέα του καμπάνια μας συστήνει τις Cayatanita Leiva, Ericka Hart και Nykia McKenzie, οι οποίες είχαν διαγνωστεί με επιθετικές μορφές καρκίνου και αντιμετώπισαν διαφορετική υγειονομική περίθαλψη λόγω της ηλικίας και της φυλής τους.

Ενθαρρύνοντας τις να πουν τις ιστορίες τους, η Rihanna ελπίζει να διαδώσει την ευαισθητοποίηση σχετικά με τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι μαύρες γυναίκες όταν πρόκειται να αποκτήσουν πρόσβαση σε επαρκή υγειονομική περίθαλψη και υποστήριξη.

Διαγνωσμένη με καρκίνο του μαστού στα 32 το 2018, η Cayatanita, ένα από τα τρία μοντέλα, ήθελε να φαίνονται οι ουλές της σε φωτογραφίες.

«Δεν βλέπω τις ουλές μου ως ουλές», είπε σε ένα e-mail. «Τις βλέπω ως χειροποίητα κοσμήματα… που μου θυμίζουν το ταξίδι μου».

Η Ericka, η οποία διαγνώστηκε με δύο τύπους καρκίνου στα 28, έγραψε για την μεταβαλλόμενη σχέση της με το σώμα της. «Είναι σημαντικό για εσάς να εκτιμήσετε το σώμα που έχετε και το πώς φτάσατε εκεί που βρίσκεστε σήμερα. Και αυτό ήταν πραγματικά συγκινητικό για μένα, γιατί δεν αφορούσε την ομορφιά, δεν αφορούσε το “Ω, αγαπώ τον εαυτό μου”. Ήταν: “Εκτιμώ το σκάφος που με έχει μεταφέρει”.

Η McKenzie, η οποία βρήκε έναν όγκο στο στήθος της τον περασμένο Ιούνιο, δήλωσε ότι είχε διαγνώσει εσφαλμένα δύο φορές πριν τελικά λάβει θεραπεία από τρίτο γιατρό.

«Μέχρι τον Μάρτιο, το στήθος μου ήταν το μέγεθος ενός μίνι καρπουζιού. Σε εκείνο το σημείο, ήξερα τι συνέβαινε», είπε σε ένα βίντεο που συνοδεύει την εκστρατεία.

Με τη συλλογή της καμπάνιας να πωλείται όλο τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, ένα μέρος των εσόδων έως και 250.000 $ θα δοθεί στο Ίδρυμα Clara Lionel της Rihanna.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!