Στο Colegio de San Ildefonso στην Πόλη του Μεξικού –εκεί όπου η Frida Kahlo και ο Diego Rivera συναντήθηκαν για πρώτη φορά επέλεξε η Maria Grazia Chiuri να παρουσιάσει τη νέα συλλογή Dior Cruise 2024 .

Υπήρχαν πολλές στιγμές που ήταν άμεσες αναφορές στη Frida Kahlo. Ένα ροζ φόρεμα θυμίζει αυτό που φορούσε σε ένα από τα πολλά αυτοπορτρέτα της, ενώ υπήρχε ένα κοστούμι τριών τεμαχίων όπως αυτά που φορούσε στην ηλικία των 19, τα οποία αντιπαρατέθηκαν από φούστες, φορεμένες με έναν παραδοσιακό χιτώνα: το huipil, αποδίδοντας φόρο τιμής στο έθιμο της Tehuana.

Καμία από αυτές τις αναφορές δεν θα είχαν υλοποιηθεί χωρίς την συνεισφορά των ντόπιων τεχνιτών, με τους οποίους η Chiuri ασχολείται κάθε φορά που εξερευνά μια νέα χώρα. Μαζί με το Atelier, οι δεξιότητές τους στο κέντημα μπορούν να παρατηρηθούν σε ολόκληρα φορέματα και πουκάμισα, και, κυρίως στο Bar jacket, το οποίο αυτή τη φορά είναι φτιαγμένο από πλούσιο βελούδο και κεντημένο με πεταλούδες και μοτίβα λουλουδιών.

Αλλού, τα βαμβακερά πουκάμισα και οι χαμηλόμεσες φούστες συνδυάστηκαν με κολιέ με χάντρες και μεγάλες ζώνες, ενώ η επανεμφάνιση της Book tote επαναφέρει τις χαρακτηριστικές σιλουέτες του oίκου.

Το πιο αξιοσημείωτο ήταν το φινάλε, όπου 20 μοντέλα αναδύθηκαν με λευκά toiles από τα αρχεία του Dior, τα οποία είχαν κεντηθεί με λέξεις και σύμβολα με κόκκινες βαμβακερές κλωστές ως φόρο τιμής στο έργο της μεξικανής καλλιτέχνιδας Elina Chauvet, το έργο της οποίας A Corazón Abierto (Ανοιχτή Καρδιά) σχεδιάστηκε για να τονίσει τη σιωπή που περιβάλλει τα περιστατικά γυναικοκτονίας. Τα μοντέλα συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της αυλής, ενώ βροχή έπεφτε στο γυμνό τους στήθος καθώς έκλεινε το σόου.