Λίγο καιρό μετά την ανακοίνωση της Angelina Jolie για την δημιουργία του brand της «Atelier Jolie», ένα πραγματικά μεγάλο νέο μας ξάφνιασε και μας έκανε να χαμογελάσουμε. Το «Atelier Jolie» θα συνεργαστεί με τον luxury οίκο μόδας Chloé για την πρώτη του συλλογή.

Σύμφωνα με την Chloé η κολεξιόν θα είναι «μια άσκηση στη σύγχρονη θηλυκότητα» με στόχο να «γιορτάσει τις αυθεντικές σχέσεις γυναικών με γυναίκες». Η συλλογή σχεδιάστηκε σε συνδυασμό με την καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου, Gabriela Hearst και την ίδια την Jolie.

Τα σχέδια λέγεται ότι τιμούν «και τις δύο μάρκες» για τη βελτίωση της κοινωνικής και περιβαλλοντικής βιωσιμότητας με μεγαλύτερη διαφάνεια και υπευθυνότητα.

Με τη βοήθεια του υπάρχοντος δικτύου της Chloé, η συλλογή θα επικεντρωθεί περισσότερο σε βραδινά ρούχα που αντλούν έμπνευση από την γκαρνταρόμπα της ίδιας της Jolie.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Chloé (@chloe)

Στα περισσότερα look θα χρησιμοποιηθούν deadstock υλικά και θα αναδεικνύουν εταιρείες οι οποίες ηγούνται από γυναίκες και τοπικούς τεχνίτες από μια επιχείρηση Fair Trade. Η Hearst δήλωσε: «Από τη στιγμή που άκουσα για το όραμα της Angelina για το Atelier Jolie, πίστεψα σε αυτό. Είναι τιμή για μένα που η Chloé θα είναι η πρώτη συνεργασία του Atelier Jolie, καθώς και οι δύο έχουν υψηλά ιδανικά για τη βελτίωση του είδους μας. Αυτός είναι ο λόγος που αγαπώ τόσο την Angelina και την Chloé».

Η Jolie απάντησε σε μια δική της δήλωση: «Ήταν προνόμιο να σχεδιάζω με την Gabriela Hearst και ελπίζω ότι όλες οι γυναίκες θα αισθάνονται άνετα και όμορφες φορώντας τα κομμάτια αυτής της capsule συλλογής. Τα κέρδη από αυτή τη συνεργασία θα επενδυθούν στη δημιουργία θέσεων μαθητείας για ράφτες και τεχνίτες στο Atelier Jolie.»

Περισσότερες λεπτομέρειες για τη συλλογή θα αποκαλυφθούν σε δεύτερο χρόνο.