Η Έλενα Κουντουρά επέστρεψε στην πασαρέλα ως guest star στο défilé του Franck Sorbier, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας Yψηλής Ραπτικής του Παρισιού.

Το fashion show του πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου στο Studio Harcourt Paris, ενώ στις πρώτες σειρές του ντεφιλέ βρισκόταν ο Didier Grumbach, πρώην Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Υψηλής Ραπτικής του Παρισιού ένας από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους της γαλλικής μόδας, έχοντας συνεργαστεί στενά με τον Yves Saint-Laurent και τον Hubert de Givenchy.

Ανάμεσα στους παραβρισκόμενους ήταν επίσης η παρουσιάστρια και πρώην Μις Γαλλία, Sylvie Tellier, η Γαλλίδα ηθοποιός Ophélia Kolb που έδωσε και το όνομα στην συλλογή, Astera Anthemis και πολλοί άλλοι εικαστικοί και άνθρωποι της μόδας.

Στο παρελθόν η Έλενα Κουντουρά είχε πρωταγωνιστήσει ως Μούσα του Franck Sorbier το 2007 στην εμπνευσμένη από τις αρχαίες ελληνικές τραγωδίες επίδειξή του. Αυτό ήταν το τελευταίο σόου στο οποίο περπάτησε ως topmodel πριν γίνει Υπουργός Τουρισμού της Ελλάδας.

Ο Franck Sorbier την επαναφέρει ως guest star στο φετινό επετειακό του σόου για το καλοκαίρι 2024 μέσα από μια σειρά αναμνήσεων από τα ταξίδια του στην Ασία, την Αφρική, την Αμερική, αλλά και την Ελλάδα, με επίκεντρο τις γυναίκες αυτών των κοινωνιών.

Ως guest star η Έλενα Κουντουρά φόρεσε μια μαύρη τουαλέτα με οργάντζα 700 μέτρων από την collection «αρχαίες τραγωδίες» του 2007, για την δημιουργία της οποίας χρειάστηκε χειροποίητη εργασία εκατοντάδων ωρών.

«Δέχτηκα με πολλή συγκίνηση την πρόταση του μεγάλου μετρ Franck Sorbier να συμμετέχω ως guest star στο φετινό defile του, αφιερωμένο στην γυναίκα της προσφοράς, στην γυναίκα πρότυπο», λέει η Έλενα Κουντουρά.

«Γνώρισα την Έλενα όταν ξεκινήσαμε να συνεργαζόμαστε μέσω του πρακτορείου της Elite», είπε ο Franck Sorbier και πρόσθεσε: «Με γοήτευσε πλήρως από την πρώτη στιγμή, γιατί είχε ένα μεγάλο ταλέντο να μεταμορφώνεται φορώντας ένα φόρεμα και αλλάζοντας make up. Είχε, βέβαια, πάντα και αυτή την ασύγκριτη ελληνική ομορφιά και το προσωπικό φλογερό ταπεραμέντο. Είμαι ένας μεγάλος λάτρης της Ελλάδας, καθώς και των αρχαίων τραγωδιών που με έχουν εμπνεύσει βαθιά και όταν πριν κάποια χρόνια αποφάσισα να κάνω αυτό το σόου δεν ήταν δυνατόν να μην την καλέσω να συμμετέχει ως Μούσα».