Η σχεδιάστρια μόδας Stella McCartney, η οποία τον Φεβρουάριο τιμήθηκε με το μετάλλιο CBE (Commander of the Order of the British Empire) από τον βασιλιά Κάρολο, για την προσφορά της στην Μόδα και τον τομέα της βιωσιμότητας, παρουσίασε τη νέα της collection για το καλοκαίρι 2023.

Αναλυτικότερα, η Stella McCartney παρουσίασε την καλοκαιρινή της καμπάνια με πρωταγωνίστρια την next-gen ηθοποιό και ζωόφιλη, Madelyn Cline.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Stella McCartney (@stellamccartney)

Η φωτογράφιση έγινε στο άσυλο ζώον The Gentle Barn στην Santa Clarita στην California και ήταν εμπνευσμένη από το σλόγκαν του Γιαπωνέζου καλλιτέχνη και ακτιβιστή Yoshitomo Nara, «Change the History».

Κοινωνικά μηνύματα και εικονογραφήσεις του Nara βρίσκονται στη συλλογή, με την McCartney να λέει πως «εξυπηρετεί σαν ένα κάλεσμα για δράση στη νέα γενιά των ανθρώπων που φέρνουν την αλλαγή, προσκαλώντας τους να υψώσουν την φωνή τους για τα υπόλοιπα πλάσματα του κόσμου και την Μητέρα Γη. Τα ονόματα των ζώων και οι μοναδικές τους ιστορίες είναι εμφανή στην φωτογράφιση, ενισχύοντας το μήνυμα πως όλα τα πλάσματα πρέπει να αγαπιούνται ανεξάρτητα με την ηλικία τους και το είδος τους».

Η συλλογή είναι leather-free, δεν έχει πούπουλα, γούνα ή εξωτικά δέρματα και με το 91% των κομματιών να είναι από βιώσιμα υλικά. Επίσης περιλαμβάνει το πρώτο παγκοσμίως luxury ρούχο, που είναι κατασκευασμένο από regenerative βαμβάκι από την SOKTAS project της σχεδιάστριας στην Τουρκία.