Ο οίκος Dior θα παρουσιάσει τη νέα του συλλογή ρούχων Fall 2023 στο ιστορικό μνημείο Getaway στη Βομβάη, στην Ινδια στις 30 Μαρτίου.

To show έρχεται σαν φυσική συνέχεια της συνεργασίας που έχει ξεκινήσει η Μaria Grazia Chiuri με το Chanakya, ένα ατελιέ και σχολή χειροτεχνίας για γυναίκες με έδρα τη Βομβάη. «Για μένα το να δείξω στην Ινδία σημαίνει επίσης να γιορτάσω την κληρονομιά της Ινδίας στο κέντημα και πόσο σημαντικό [είναι] στον κόσμο της μόδας», είπε ο Chiuri στο BoF.⁠

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του οίκου: «η Maria Grazia Chiuri, creative director για τις γυναικείες συλλογές του Dior, επέλεξε την Ινδία και συγκεκριμένα το ιστορικό μνημείο Gateway of India (Η Πύλη της Ινδίας) στη Βομβάη, ως έναν συναρπαστικό προορισμό του ευρηματικού ταξιδιού της».

Tα ταξιδιωτικά show έχουν γίνει επίσης ένας τρόπος για τα brands να ενεργοποιούν νέες γεωγραφικές περιοχές, σηματοδοτώντας την επιθυμία να να προσελκύσουν τοπικούς πελάτες.

Αυτή η κίνηση της Maria Grazia Chiuri ως σχεδιάστρια του Dior στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά της Ινδίας, θα αναδείξει τις φεμινιστικές αξίες και την παγκόσμια δεξιοτεχνία, που έχουν βοηθήσει στην ανάπτυξη ισχύος για τον οίκο Dior.