Η επίδειξη φθινόπωρο/χειμώνας 2024 του οίκου Yves Saint Laurent που πραγματοποιήθηκε κατά την διάρκεια της εβδομάδας μόδας στο Παρίσι έβαλε την διαφάνεια στο επίκεντρο εξυμνώντας την γυναικεία αυτοπεποίθηση.

Σύμφωνα με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του οίκου, Anthony Vaccarello, το σώμα αποδεικνύεται ως το πιο σημαντικό αξεσουάρ, καθώς τα ενδύματα που κατασκευάζονται από μαλακά και λεπτά υφάσματα τονίζουν τη φιγούρα που τα φορά και όχι το ίδιο το ρούχο.

Η συλλογή περιλαμβάνει διαφανή μεταξωτά φορέματα και μπλούζες και pencil φούστες που σίγουρα θα μπορούσαν να ενταχθούν σε ένα πιο προχωρημένο dress code γραφείου. Ο Saint Laurent υπήρξε ηγέτης στην τάση του office look που κυριαρχεί τις τελευταίες σεζόν και από αυτή την collection δεν λείπουν τα κοστούμια, όπως φαίνεται στα σακάκια με τους μεγάλους ώμους και τα straight-leg παντελόνια.

Επίσης τα safari looks σε μια twisted εκδοχή αναβάθμισαν τη νέα συλλογή του Saint Laurent. Η χρωματική παλέτα μετακινήθηκε από το καφέ στην απόχρωση της άμμου και στο olive green, ενώ το βαθύ κόκκινο έγινε μαύρο.

Φωτογραφίες: AP Images