Την στιγμή που σήμανε η λήξη του συναγερμού στην Κίνα, οι πολίτες ξεχύθηκαν στους δρόμους των μεγαλουπόλεων και σημειώθηκε αληθινό πανδαιμόνιο. Τα μαγαζιά μόδας είχαν την τιμητική τους, σύμφωνα με ρεπορτάζ του διεθνούς Τύπου, αφού ο κόσμος επιδόθηκε σε ένα μαραθώνιο revenge shopping χωρίς να λογαριάζει χρήματα και ιούς. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό που έγινε στο μεγαλύτερο κατάστημα του γαλλικού οίκου Hermès στην Κίνα, το οποίο βρίσκεται στην πόλη Guangzhou και εκτείνεται σε 5,500 τετραγωνικά μέτρα. 

Το κατάστημα πλημμύρισε με ορδές Κινέζων διψασμένων για καταναλωτισμό αλλά και για λίγο μαγικό, ονειρεμένο high fashion και ήταν κάτι περισσότερο από διατεθειμένοι να πληρώσουν για να το ξαναβάλουν στη ζωή τους. Κάπως έτσι ο τζίρος που συγκέντρωσε το συγκεκριμένο μαγαζί μέσα σε μόλις μία ημέρα λειτουργίας άγγιξε τα 2,7 εκατομμύρια δολάρια. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πελάτες αγόρασαν κατά κύριο λόγο παπούτσια και δερμάτινα είδη ενώ πωλήθηκε και μία σπάνια έκδοση της τσάντας Birkin η οποία είχε πάνω αληθινά διαμάντια.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!