Η μοναδικότητα των χειροποίητων δημιουργιών, φτιαγμένων από ανθρώπους γεμάτους ιδέες και μεράκι δεν συγκρίνεται με τίποτε άλλο.

Το govastileto.gr αγαπάει τους ανθρώπους που δημιουργούν, που φτιάχνουν μόδα από απλά πράγματα και έχουν πάντα να κάνουν νέες προτάσεις. Αυτή τη φορά σας παρουσιάζουμε τη Μαρία Καλοζύμη, η οποία ό,τι πιάνει στα χέρια της το μεταμορφώνει, το κάνει να αποκτάει χρησιμότητα και φέρνει ζωντάνια στην καθημερινότητα κάθε γυναίκας ή άντρα. Πάνινα αθλητικά παπούτσια που γεμίζουν εικόνες, σαγιονάρες, “ζωντανά” μπλουζάκια, ξυλάκια παγωτού που αλλάζουν και γίνονται συνδετήρες για βιβλία, είδη σπιτιού φτιαγμένα από αντικείμενα που κάποιος άλλο θα πετούσε, πίνακες από υλικά που μπορεί να μην χρειάζονται πια σε κανέναν, σκουλαρίκια και δεκάδες άλλα αντικείμενα.  Οι δημιουργίες της υπογράφονται με το όνομα Lahano! Ο λόγος; Λατρεύει το λαχανί χρώμα και οι φίλοι της τής… κόλλησαν το συγκεκριμένο “χαϊδευτικό”.

Καλύτερα όμως, να τα εξηγήσει όλα η ίδια: “‘Εδώ Lahano ή αλλιώς Μαρία. Το επάγγελμά μου είναι τοπογράφος, αλλά η πραγματική μου ασχολία είναι οι χειροποίητες δημιουργίες. Πάντα κάτι έβρισκα που με συγκινούσε στα χειροποίητα,  για αυτό και όλα τα δώρα των φίλων μου ήθελα να τα φτιάχνω μόνη μου. Η χαρά τους όταν έπαιρναν ένα δώρο από μένα ήταν μεγάλη και διπλή: από τη μία γιατί βρίσκονταν με κάτι καινούριο στα χέρια τους και από την άλλη  ξετρελαίνονταν που το είχα φτιάξει εγώ.

Η ενασχόλησή μου με πιο σοβαρούς ρυθμούς ξεκίνησε από την παρότρυνση των φίλων μου. Χρώματα, πινέλα, μπογιές, χάντρες, κορδέλες, ψαλίδια, κόλλες βρίσκονται παντού μέσα στον χώρο μου. Και είναι πάντα έτοιμα για μια νέα, μοναδική δημιουργία με πολλή αγάπη για τον καθένα που θέλει να ζήσει με αυτό”.

Η Μαρία Καλοζύμη

maria kalozumh

 

Δείτε φωτογραφίες με τις χειροποίητες δημιουργίες με την υπογραφή Lahano:

[doptg id=”340″]

Για να γνωρίσετε καλύτερα τον πολύχρωμο κόσμο της Μαρίας Καλοζύμη επισκεφθείτε τη σελίδα της:   https://www.facebook.com/LahanoHandmadeCreations